Frisse neus

Ik weet het. Het is verwennerij zo dicht ik bij de uiterwaarden en de Maas woon. Gevolg is wel dat ik uiterlijk elke drie dagen wel even op de dijk sta om de wereld en met name de Maas in mij op te nemen. Maar ja, dankzij gesnotter van mijn kant, in combinatie met (soms) het braafste meisje van de klas willen zijn, was ik daar al een dikke 2,5 weken niet meer geweest.

Sowieso ben ik de laatste weken nauwelijks buiten geweest. Driemaal snel boodschappen gedaan, en zondag heb ik een uurtje op mijn balkon gezeten. Het staat allemaal niet in verhouding met de normale hoeveelheid buitenlucht die ik krijg.

Vanmiddag branden de zon door het glas op mijn arm. Naar buiten kijkend zag het er heerlijk uit en ik dacht, Fok it. Ik ga straks even wandelen. Want dat mag, als ik maar alleen ga en met een boog om andere wandelaars heen ga, gelukkig nog steeds. Al snotter ik nog wel een beetje. Maar ja, het hooikoortsseizoen is ook begonnen, dus.

Toen deed ik iets wat niet handig was. Ik maakte curry (pittig) en gooide er ook nog een pepertje doorheen. Dat ding lag een beetje zielig te verschrompelen op de fruitschaal, vandaar. Het eten was iets pittiger dan gedacht en mijn ‘verkoudheid’ stak de kop op. Even aarzelde ik of ik wel zou gaan. Even maar.

Het rondje was trouwens bijna net zo kort als mijn aarzeling. Om de een of andere reden gaat het afbreken van conditie altijd veel makkelijker dan het opbouwen. Bovendien hadden mijn oren het koud. Maar lekker was het wel. Misschien loop ik morgen wel met een korte omweg naar het werk. šŸ˜‰

6 Comments

 1. Ik mis het strand. Wandelen doe ik wel gewoon. Dat doe ik altijd wel gewoon. Verder ga ik iedere dag een half uurtje op het balkon zitten. In de zon. Met een podcast. Er stond wel een koud windje, vond ik.

  Like

  1. Gisteren was het lekker op het balkon. Tweemaal een half uurtje buiten gezeten. Vanmorgen was het koud dus heb ik mijn ‘ pas op de plaats’ wandeling gewoon binnen gedaan.

   Like

 2. Als er iets is dat ik de laatste jaren heel hard mis door in de stad te wonen, is het wel “ver kijken”. Weidse einders, mijn ogen rust geven door ver te kunnen kijken. Ik heb dat steeds meer nodig. Dus ik kan maar al te goed begrijpen dat je wanneer mogelijk daar op de dijk staat om rond te kijken šŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto, die laatste! En wij boffen inderdaad, dat we de frisse buitenlucht zo dicht bij huis hebben…

  Like

  1. Het is een heel fotogenieke boom, zeker wanneer-ie tot aan de enkels in het water staat. Ik heb deze boom, ander seizoen en dus andere foto, al vaker geplakt.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.