Grijs is het nieuwe blond

Gisterenochtend scheen er een heerlijk zonnetje en baalde ik van het feit dat ik mijn werkplek zo had ingericht, dat ik met mijn rug naar de deur zat. Ik draaide laptop en beeldscherm een kwartslag waardoor ik nu alleen maar opzij hoef te kijken om de zon op mijn balkonnetje te zien schijnen.

Deze actie heeft nog een voordeel. Mijn werkruimte is gegroeid van .84 meter naar 1.80 meter en de snoeren liggen nu op de grond in plaats van dat zij net iets boven de grond zweven. En dat vlak voor de balkondeur. Een duidelijke win-win situatie dus.

Vanmorgen heb ik het niet zo druk. Bewaak even de telefoon zodat mijn collega in alle rust orde op zaken kan stellen. Een mooi moment om mijn Chromebook er bij te pakken, en de administratie te doen. Ik verstuurde wat mail, reageerde hier op mijn blog en schoof daarna het Chromebook aan de kant omdat een zacht geluidje mij vertelde dat de werk mailbox aan het ontploffen was. Gelukkig slechts bevestigingen van iets wat al bekend was.

Vanuit mijn linkerooghoek zie ik dat er een privé mailtje binnen is gekomen. Ik pak de muis en wil het tabblad met de mail openen. Verzuchtend dat heb ik weer ga ik uitzoeken wat er aan de hand is. Tja, grijs schijnt het nieuwe blond te zijn. Natuurlijk werkt een muis die aangesloten is aan de laptop niet op het Chromebook. Duhuh.

6 Comments

 1. Hahaha! Da’s net zo stom al schelden op het feit dat je niet in kunt loggen vanuit thuis op dat stomme systeem van het werk. Want er deugt weer eens niks van. Die klunzen van ons ICT-bedrijf zullen wel weer een update gehad hebben die de boel weer verziekt heeft. En dan ontdekken dat de WiFi van je laptop niet aan staat.
  Oh.
  Blij dat ik nog niet gebeld had om iemand uit te foeteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb jij geen simkaart dan waarmee je van thuis uit via het bedrijfsnetwerk kunt werken?
   Wat mij er aan doet denken vandaag weer op wifi te werken. Ik hoef nu niet te video bellen.

   Like

 2. Haha! Vorig jaar zat ik buiten met mijn laptop waar een draadloze en zeer oude muis aan hangt hangt onder draad dus. Kapt dat ding ermee, doet het weer even en kapt er helemaal mee. Vette paniek blijkt Frans de frequentie te storen met zijn vliegtuigzender. En een lol dat ‘ie had! Succes met thuiswerken, wie weet kan je binnenkort op je balkon zitten.

  Like

  1. Ik hoop dat dadelijk even te kunnen om mijn boterhammetjes op te eten. Een deel van het balkon ligt in een heerlijk zonnetje.

   Like

Reacties zijn gesloten.