Please shoot me

Eenmaal een keuken van Murphy, altijd een keuken van Murphy. De afvoer zit verstopt. Iets wat we een paar dagen geleden al hadden geconstateerd maar aangezien het water nog steeds wegliep, had ik het oplossen van het probleem een beetje voor mij uit geschoven. Totdat ik dinsdagavond de vaatwasser aanzetten en het water tijdens het pompen via de gootsteen omhoog kwam. En langs de sifon afloop. Zo door een opening onder de keuken.

Ondertussen liggen de plinten los, staan de ‘onder de gootsteen lades’ in de kamer, zijn alle nat geworden vaatwastabletten net als de vloer onder de keukenkastjes weer droog en zijn Zoon en ik druk bezig om uit te zoeken waar de verstopping precies zit, en of huis, tuin en keukenmiddeltjes wellicht helpen. En heb ik de tijdmachine van de Boysz in beslag genomen, zodat ik kan afwassen.

Nu zie ik jullie denken, dat is toch geen reden om afgeschoten te worden. Neen, dat klopt. De ware reden dat ik voor een simpele oplossing wil gaan is een knallende hoofdpijn. Echt een knallende hoofdpijn. Zo’n gekmakend geval. Bonken, misselijk, nauwelijks kunnen bewegen. Vraag één is, hoe kom ik hier vanaf en vraag twee, waar heb ik dit nou weer opgelopen.

Ondertussen weet ik het antwoord op vraag twee (en daarmee ook op vraag één). Gisteren heb ik broodjes gebakken en het bakpapier wat op de bakplaat lag (waar Zoon zijn pizza op gebakken heeft) opgefrommeld en in de prullenbak gegooid. Normaal schuif ik het deksel met mijn knie aan de kant, maar omdat de vuilnisbakken niet onder de gootsteen maar in de kamer staan, heb ik het deksel opgepakt. En daarmee vol gesmeerd met gluten. Daarna heb ik wel mijn handen gewassen, maar vergeten het deksel schoon te maken.

Hoe lang het duurt? Vanaf nu gaat het elke dag een beetje beter. Zondag verwacht ik weer helemaal boven Jan te zijn. Tot die tijd is het afzien. Eigen schuld, dikke bult.

15 Comments

 1. Dat ‘shoot me’ snap ik volkomen. Ooit – in mijn migrainetijd – vroeg Vriendjelief ‘Kan ik iets voor je doen?’ Waarop ik ook zei ‘Me een nekschot geven’. Nah, ik ben nu wel blij dat-ie dat niet gedaan heeft, hoor. 😉 Veel beterschap en succes met de afvoer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je.
   Ondertussen is de hoofdpijn over maar de afvoer nog steeds verstopt. Dat wordt grof geschut inzetten na het weekend. Zit ik zo niet op te wachten, maar ja… Met de hand afwassen is ook niks.

   Like

 2. Oh wat vervelend allemaal zeg! Hou vol en beterschap gewenst!

  Like

  1. Thanks. Het gaat nu gelukkig al weer een stuk beter. Nog een goede nachtrust en dan ben ik weer het dametje (want een heertje wordt je niet zomaar).

   Geliked door 1 persoon

 3. Je kan het in ieder geval verklaren, dat stelt (mij iig) gerust. Maar wat een hufters zijn die gluten bij jou zeg. Sterkte met de afvoer en Murphy.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je kunt een pedaalemmer nemen. Of eentje met een sensor. Komt er niks aan je handen. En Zoon moet z’n ovenpapier meteen verwijderen, al zal dat geen waterdicht systeem zijn.

  Like

  1. Nope. Normaal gaat het goed.. Alleen nu de wereld even anders is omdat de vuilnisbakken in de kamer staan gaat het fout. Als ik er nu met mijn knie tegen duw valt het deksel op de grond. Nu is bukken normaal gezond en een gratis fitness beweging maar toch…

   Like

 5. Je hebt al zo’n druk huishouden.

  Vertel Murphy dat er voor hem geen plek is.

  Naar buiten met die gast.

  Stille groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.