Ik wil met oe wel dansen..

Nu ik de hele dag grotendeels binnen zit, draag ik nauwelijks schoenen. Waarom zou ik. Mijn tenen vinden een leven zonder schoenen fijner dan een leven met (met uitzondering van de momenten waarop er een tafel van links komt om op slinkse wijze een klein teentje even in een andere positie te duwen) en zo lang ik niet over straat hoef, geef ik mijn tenen hun zin.

Dat heeft wel gevolgen voor mijn voeten merk ik. Zo ben ik nooit in het bezit geweest van een grote portie eelt, maar dat kleine beetje wat ik had, verdwijnt als sneeuw onder de zon, wat uitgedroogd vel achterlatend. De botjes net onder mijn grote tenen zien hun kans schoon om nog wat verder uit te zakken. Wanneer ik na twee en een halve week eindelijk weer eens schoenen aan doe, voel ik zowel die botjes als mijn hakken.

Op zich niet erg. Mijn conditie is net zo snel verdwenen als het eelt, dus na een half uur heb ik wel genoeg van het wandelen. Tot vandaag. Vandaag besloot ik mijn grens op te zoeken en een groter rondje te wandelen. Dat rondje wat ik ooit na het eten even liep. Zes en een halve kilometer later ben ik weer thuis. De botjes branden en de hakken vertellen mij dat vijfhonderd meter verder geresulteerd had in blaren. Lekker dan. Niet alleen ik, maar ook mijn voeten gedragen zich soms als de prinses op de erwt. 😉

19 Comments

 1. Afstand is relatief, de inspanning kan bij 3 km groter zijn als 30km.
  Mijn huid giert het tegenwoordig uit. Leeftijd, oftewel ouder groeien en EB ook geen fijne combi. Die er wat handjes vol artrose bij en tel uit je winst. Daarom ben ik weer gaan autorijden, dus eerst gemotoriseerd naar een mooi gebied, daar rondwandelen en weer terug naar de grote stad met het automobieltje. It is what it is.

  Like

 2. Je wandeling leverde wel heerlijke foto’s op, zo’n mooie weidse beelden!
  Ik ben ook niet de lange-afstands-stapper. Mijn bekken gaat opspelen en veel meer dan 10km lukt niet. Gelukkig is er ook de fiets!

  Like

  1. Op zich kan ik goed afstanden wandelen al beperk ik mij de laatste jaren tot maximaal 15 kilometer.
   Van de week ga ik kijken hoe het met mijn fietsconditie is gesteld. Die was de laatste jaren wat beperkt en in de drie weken dat ik naar mijn werk mocht fietsen is -ie nauwelijks vooruit gegaan.
   Van de week mag ik een keertje die kant op fietsen om voor postbode te spelen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je rondje heeft wel weer mooie foto’s opgeleverd! En misschien is het nu een mooi moment voor barefoot-schoeisel?

  Like

 4. Oe dat klinkt niet geweldig, heb er ook lang last van gehad tot ik ecco’s begon te dragen. Je had natuurlijk ook een minder lang rondje kunnen lopen.

  Like

  1. Eenmaal aan de andere kant van de rivier is afsteken geen optie meer.
   Komt wel weer goed…Gewoon dagelijks gaan wandelen..

   Like

 5. Hahaha! Ik loop op sloffen nu. Maar ik moet twee keer in de week naar kantoor. Technisch gezien zou dat op mijn sloffen kunnen want er is toch niemand. Maar dat gaat me te ver. Voor je het weet is het eind zoek en zit ik in pyjama op kantoor.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.