Het leed wat afvoer heet

Eigenlijk liep het water vanaf dag één na de installatie van de keuken, niet geweldig weg. Ik had het alleen niet zo door. Ik was namelijk gewend aan een zeefje in de wasbak van het type indrukken is afsluiten en ging er, na de eerste keer afwassen, van uit dat dit zeefje ook zo werkte. Al lekte het wel een beetje, want een gevulde bak met water liep langzaam leeg. Omdat de afvoer (deels) verstopt zat weet ik nu.

Ja, ik schreef het eerder. Grijs is het nieuwe blond.

De deelse verstopping werd een volledige verstopping. Iets wat de laatste keer dat de vaatwasser draaide echt duidelijk werd. Zowel wasbak als vaatwasser maken gebruik van hetzelfde afvoerkanaal en bij gebrek aan doorlaatbaarheid liep het afwaswater via de pijp de wasbak maar ook het keukenkastje in. En via het keukenkastje zocht het water zich een weg naar de vloer.

Vandaag belde ik met een ontstoppingsbedrijf. Het wordt waarschijnlijk loop van de middag voor er iemand kan komen, kreeg ik te horen. Ik was al uitgegaan van ergens deze week dus loop van de middag viel mij 100% mee. Uiteindelijk stond er halverwege de ochtend al iemand voor de deur.

Mijn vrees bij dit soort dingen is altijd dat ik iemand voor nop laat komen. Nu waren er al drie verschillende soorten huis-, tuin en keukenmiddeltjes door de gootsteen gegaan, maar toch. Al snel bleek dat mijn vrees ongegrond zat. Het duurde zelfs even voordat de afvoer schoon was. Maar schoon is-ie nu. En de buis waarlangs het water zich een weg het keukenkastje in zocht, is stevig vastgeplakt, zodat ook daar geen water meer door kan.

Het leed wat afvoer heet zit er weer op. Met name de Boysz zijn de koning te rijk. Ik had voor de time being hun tijdmachine geconfisceerd om in af te wassen. Ach wat, ik ben net zo blij als de Boysz. Handmatig afwassen is echt geen hobby van me.

Nog een weekje wachten tot Zoon de de plinten terug kan plaatsen (ook vandaag is er wat water onder de keuken gelopen) en dan is het net of het nooit gebeurt is. Pfff…

12 Comments

 1. Handig, dat thuiswerken 😉
  Fijn dat het opgelost is! Nu volop genieten van je nieuwe keuken.

  Like

  1. Een technisch kind thuis hebben is ook handig. Die kreeg een lesje in ‘snel ontstoppen’… Handig voor een mogelijk volgende keer. Want ja, nu gaan we natuurlijk heel goed opletten en regelmatig wat meuk door de gootsteen gooien om kleine beetjes vuil acuut op te lossen…Maar dat zijn dingen die raken al snel in de vergetelheid.Meestal wanneer de fles leeg is en de aanschaf van een nieuwe fles vergeten.
   En dan is het ook nog eens rotzooi…Dus eigenlijk wil ik het niet gebruiken..

   Like

   1. Wat ik nog wel eens doe: eerst een flinke dosis heet water door de gootsteen. Gewoon uit de waterkoker. Op die manier spoelt er wel weer wat weg, waardoor je de rotzooi minder vaak nodig hebt.

    Enne… Fijn dat de Boyz weer kunnen tijdreizen!

    Like

    1. Je wil niet weten hoeveel kokend water er door de gootsteen is gegaan. Maar tegen sommig vuil is niets bestand.

     De Boysz zijn ook erg blij en popelen om op avontuur te gaan.

     Like

 2. Ja ben ook wel benieuwd wat er in zat?
  Maar in ieder geval erg fijn dat het nog dezelfde dag opgelost kon worden. En alles het weer naar behoren doet 🙂

  Like

  1. Even geknipt en geplakt. ‘We’ zitten er al sinds woensdag mee. Kapitalen aan ontstoppers uitgegeven. Maar Zoon heeft tips gekregen hoe hij de volgende keer zelf met de veer aan de slag kan.

   Volgens Zoon gewoon heel vel viezigheid. Vermoedelijk deels oud vuil, en deels sloopstof. Geen Cement voor zover ik het heb begrepen. In ieder geval geen borkken Ik heb niet gekeken. Was druk aan het werk. En dan was daar nog de 1,5 m afstand. Waar wij ons braaf aan gehouden hebben.

   Geliked door 1 persoon

  1. Volgens Zoon gewoon heel vel viezigheid. Vermoedelijk deels oud vuil, en deels sloopstof. Geen Cement voor zover ik het heb begrepen. In ieder geval geen borkken Ik heb niet gekeken. Was druk aan het werk. En dan was daar nog de 1,5 m afstand. Waar wij ons braaf aan gehouden hebben.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.