Een kilootje meer

Met veel pijn en moeite lukte het mij vorig jaar september om te stoppen met snaaien en schranzen en mijn bewegingsmomenten omhoog te gooien. Uiteindelijk werd ik door de weegschaal beloond met een gewicht wat bijna acceptabel was. Bijna. Qua bewegen deed ik er een schepje bovenop, qua eten een schepje er vanaf. Het mocht niet baten. Ik bleef rond de zeventig schommelen. Uiteindelijk legde ik mij er maar bij neer.

Het werd december en met de feestdagen in gedachten nam ik wel eens iets lekkers mee. Tijdens de renovatie ontwikkelde ik een paar vervelende gewoontes. Deed zo af en toe wat suiker in mijn koffie, havermout en cruesli, dronk eens een colaatje, vraat voor drie dagen chocolade in een dag op en bewoog veel te weinig. Ik voelde mijzelf groeien maar kon niets controleren. Pas toen de badkamer klaar was en de weegschaal eindelijk weer op zijn plaats stond zag ik het eindresultaat. Geen wonder dat een aantal kledingstukken wat spande rond het middel.

Ik ging werken, fietste tweemaal per dag een stukje. Werd ziek en ziek zijn ging over in thuisisolatie en uiteindelijk ging ik weer aan de wandel. Van de week zag ik de term corona kilos voorbij komen. De hoogste tijd dus om weer eens op de schaal te gaan staan. Het viel mee maar ook tegen. Min een ons. Ik heb net even gerekend. In dit tempo ben ik over twee jaar kwijt wat ik er in twee maanden bij gekregen heb.

Dat wordt voorlopig op een houtje bijten en accepteren dat sommige kledingstukken wat gespannen door het leven gaan. Of de chocolademelk & jus d’orange laten staan. Dat kan natuurlijk ook.

28 Comments

 1. Wij hebben een “probleem:” de batterijen van de weegschaal zijn op en niemand die nieuwe koopt (-: Meestal doet Joris dat maar ik denk dat hij bang is dat bij hem ook de coronakilo’s toeslaan.
  Leuke blog!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb, heel dom, een weegschaal zonder batterijen.

   MIsschien kan ik roepen dat de vloer niet egaal ligt en dat het daardoor erger lijkt dan het is. Nu alleen die broek nog overtuigen dat-ie echt niet te strak zit… 😉

   Like

 2. Oneerlijk vind ik het. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen. Ik kom al aan als ik aan een appeltaartje ruik. Ik moet ook weer op gaan letten. Vorig jaar tien kilo afgevallen maar heb het nu ook een beetje laten gaan. Na Pasen weer aan de slag. Als wij nou wat afvallen en de rest van Nederland wat aankomt…

  Like

 3. Toch gek hè, hoe die kilo’s er altijd héél snel bijkomen maar mega-traag weer afgaan. Zucht. Bij mij moet het ook weer naar beneden, maar het is altijd zo’n zware inspanning. Ik kan me echt niks extra permitteren als ik wil afvallen. Pfffff.

  Like

  1. Ik ook niet Als ik eenmaal het gewicht kwijt ben, kan ik best zo af en toe iets lekkers pakken. maar wil ik afvallen…. Nope.
   Maar juist nu ik nergens naartoe kan (niet dat dat zo enorm op mij drukt) geniet ik van die kleine uitschietertjes op een dag…

   Geliked door 1 persoon

   1. Het is bij ons niet anders. Eten compenseert een beetje 🙂 Mijn plusdochter maakt pudding en cake, we bestellen iets (ongezonds) om te eten… hopeloze zaak.

    Like

    1. Bestellen is er nog niet van gekomen en dat terwijl het aanbod in Venlo enorm is uitgebreid. Bijna alle restaurants bezorgen nu. Wel slechts binnen een straal van 4,5km (het gebeurt op fiets) maar ik woon bijna in het centrum dus dat zit wel snor. Alleen de angst voor een gluten (kruis)besmetting houdt mij nog tegen.
     Maar wie weet binnenkort.

     Geliked door 1 persoon

    1. De meeste van de slechte eetgewoonte heb ik al weer laten varen. Alleen het bewegen is nu wat minder dan normaal al begint dat langzaam weer wat terug te komen.
     Maar lang wandelen voelt toch een beetje als fout. Ondanks dat het mag..

     Like

 4. Herkenbaar dat geschommel, vooral met binnenzitten extra lastig. Zoonlief doet boodschappen, dus lekkere dingen zijn beperkt, zij leven is op gezonde leest geschoeid 😉

  Like

  1. Ik doe meestal de boodschappen. Kan in de winkel best sterk zijn. Maar ja, vier in plaats van twee boterhammen als lunch (om maar een dwarsstraat te noemen) en een extra bekertje chocolademelk… het gaat gelijk naar mijn heupen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ja dat is lastig. Hier ook van die momenten…. Maar moet er bij zeggen dat het sporten op dit moment echt DE momenten van de week zijn waar ik naar uitkijk hahaha. Zo probeer ik het een klein beetje in evenwicht te houden. Succes er mee 😬

  Like

    1. Yup.. zoals te zien is op de foto’s van van de week, en het blog wat net per ongeluk online is gekomen terwijl dat eigenlijk voor morgen bestemd was. Nog één dag werken, dan drie dagen vrij. Ik ben er aan toe…

     Geliked door 1 persoon

 6. Don’t drink your calories, zeggen ze wel eens. Dat doe ik zelf ook niet. Kan ik tenminste meer eten en snaaien…

  Like

Reacties zijn gesloten.