Is dit spul echt lekker, of ben ik vergeten hoe het hoort te smaken?

Toen ik (en Zoon grotendeels) glutenvrij moest gaan eten, betekende dat afscheid nemen van diverse pasta soorten. Natuurlijk zijn de meeste soorten pasta ook glutenvrij te eten, maar ik vond het smaakverschil te groot om er van te kunnen genieten. Bovendien is pasta nooit mijn favoriete eten geweest. Lekker voor zo af en toe, maar verder. Ik mistte dus niets.

Mijn eerste werkweek viel in een week dat Zoon avonddienst had. Zoon/avonddienst betekent voor mij dat ik voor mij alleen kook. Ik bedacht twee makkelijke maaltijden die ik lekker genoeg vind om twee dagen achter elkaar te eten. Gemak dient een mens zal ik maar zeggen. Bij de diepvries aangekomen zag ik glutenvrije lasagna liggen. Zei ik al dat gemak de mens dient?

Het smaakte niet verkeerd. Sterker nog, ik vind het lekker en het lijkt wel of ik de schade van heel lang geen pasta probeer in te halen. Sinds die eerste keer staat lasagna voor mij eenmaal per week op het menu. Een paar weken geleden zag ik naast de lasagna tortellini liggen. Ik gooide een zak in de kar om er thuis achter te komen dat het alleen de tortellini was. Saus en zo zat er niet bij. Het leek erop dat de tortellini oud ging worden in de diepvriezer.

Tegenwoordig volg ik een blog waar elke week de glutenvrije aanbiedingen van diverse grootgrutters wordt besproken. Deze week zag ik de verse pasta sauzen van AH er tussen staan. De carbonara saus, die vind ik zo lekker. Wel met extra spekkies, champignons en spinazie.

Nee, Zoon heeft geen avonddienst maar nachtdienst. Hij eet twee dagen verse pizza van diezelfde grootgrutter en ik … eet twee dagen tortillini met corbanarasaus a la Rianne. De eerste dag was smullen. Terwijl ik mijn laatste hap nam dacht ik, is dit spul echt lekker, of ben ik gewoon vergeten hoe pasta hoort te smaken? Ik vermoed het laatste. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er weer een makkelijk recept bij voor wanneer ik alleen moet eten.

12 Comments

 1. Pasta is ook mijn ding niet en die kant en klare lasagna daar krijg ik dus last van. En niet te zuinig ook. Makkelijke maaltijden dat ken ik nog van toen ik alleen woonde. Ik at rustig 4 avonden hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

 2. Letterlijk en figuurlijk toch héérlijk dat je zulke smakelijke pasta(saus) gevonden hebt. En gemak dient zeker de mens. Niks mis mee.
  Zo snuif ik elke dag aan Joris’ espressokoffie. Zo lekker: échte koffie met cafeïne…
  Liefs ♥

  Like

  1. Dat lijkt mij heel erg. Alleen de geur en niet de caffeine. Het is de combinatie die ’t em doet… Vind ik.
   Maar soms, als het moet, beter is,dan is de geur voldoende (als Zoon eens Chinees eet hang ik er ook met mijn neus boven.)

   Like

 3. Ik vind Le Veneziane toch erg in de buurt van gewone pasta komen. Italiaanse pasta maar in Nederland te koop en iedereen hier in huis vindt het “echt pasta”. Enige nadeel is dat je het niet kan invriezen of een dag erna opwarmen want dan is het niet te ‘vreten’ zo droog dat het wordt.

  Like

  1. Hum… Zeker pasta maak ik vaak voor twee of meer dagen inclusief diepvries. Die van Schar was de tweede dag ook aardig droog moet ik zeggen.

   Like

 4. Voor mij is pasta allemaal hetzelfde. Het is de ‘smurrie’ die het smakelijk moet maken. Vaak neem ik iets mee bij de Xenos en gooi er dan zelf nog een gefragmenteerde ui en paprika door. Lesagna vind ik ook een stuk snakelijker met wat ui. De meest simpele oplossing is een glas rode of rosé wijn er bij, dat maakt alles smakelijker. 😉

  Like

  1. Het klopt dat de smurrie de smaak bepaald, maar als de pasta (en zeker tortellini of ravioli want die hebben inhoud) niet lekker is, kan de smurrie dat ook niet redden.

   Ik drink geen wijn en kook niet met wijn… dus die truc is aan mij niet besteed.

   Like

 5. Nee, joh! Dat spul ís gewoon lekker! Carbonara…. ohhh… ook weer eens maken.. Spaghetti, lasagne, tagliatelle. Ik ben er dol op! Mijn moeder is van de Hollandse kost dus vroeger thuis aten wij dat nooit. Ter compensatie kookte ik als 12-13-jarige wel eens stiekem vermicelli als ik alleen thuis was. En dan ketchup er over. Is ook pasta, toch?

  Like

  1. Tuurlijk is dat pasta….
   Wij aten eenmaal in de week macaroni.Simpele bolognaise variant.Heel lekker. Toen kwamen de pakjes met kruidenmengsel…. en dacht Mam,. dat hoort er bij. Niet dus…

   Like

  1. Ben blij dat het herkenbaar is… En je hebt gelijk. Gelukkig vergeten we veel zodat we weer kunnen genieten ..

   Like

Reacties zijn gesloten.