Upgrade ;-)

Grof vuil aan de straat zetten, stond gisteren in mijn agenda. Dus gingen Zoon en ik aan de slag om de TV kast, en de drie kasten gesloopte kasten die beneden in de schuur stonden, aan de straat te zetten. Maar eerst moest alle techniek van de TV kast af. Het modem eindigde op de grond, de digitale ontvanger werd afgekoppeld en op tafel gezet, net als de TV.

‘Zal ik de TV op je laptop aansluiten,’ vroeg Zoon. ‘Dan heb je pas echt een fatsoenlijk scherm om op te werken.’ Ik vond het niet nodig maar als Zoon iets in zijn kop heeft….
Het niet eens zo kleine scherm wat ik van hem mocht gebruiken werd aan de kant gezet en vervangen door de TV. Kabels werden van het ene naar het andere scherm verlegd, en Zoon ging werken.

Vanmorgen bij thuiskomst stond de opstelling nog zoals hij hem neer had gezet. ‘Ga je de TV echt gebruiken,’ vroeg hij. ‘Dan moet je wel…’
‘Het kanaal wisselen,’ onderbrak ik hem. Ik ben niet echt technisch, maar dat snapte ik nog net.

Een uurtje later had ik binnen 5 minuten alles geïnstalleerd en werkend gekregen. Yeah.. Good for me. Alleen jammer dat mijn vertrouwelijke mail nu vanaf straat te lezen is. Ja, ik kan de resolutie aanpassen, maar dan toch. Ik ben weer terug gegaan naar de oude opstelling. Maar het was wel leuk dat ik de upgrade aan het werk heb gekregen. Kind kan de was doen. 😉

13 Comments

 1. Haha! Geweldig! Toch een mannending, volgens mij, een groot scherm. Vroeger hadden ze een grote auto. Toen een grote mobiel. Nu een groot scherm. Ik heb er thuis ook zo een. Man, bedoel ik. Bijbehorend groot scherm hebben we ook. Top dat je de boel aan de praat kreeg!

  Like

  1. En nu staat alles te wachten om weer bruikbaar geïnstalleerd te worden. Ik denk dat het mij wel zou lukken (moest dit vroeger voordat hij groot was ook zelf doen) maar soms is afwachten ook leuk….
   De kast zit na veel gefoeter in elkaar. ‘Stom ikea spul. Deze lade gaat niet dicht’ Op mijn vraag of de rails niet per ongeluk verkeerd om zitten kreeg ik een blik van ‘heb je haar weer’. Daarna hoorde ik de imbus een paar maal ratelen en ging de la dicht 😉
   En ik ben vergeten de pootjes erbij te bestellen. 😉

   Like

  1. Dat kreng neemt meer dan de helft van de eettafel in beslag… Zal wel iets van een meter breed zijn. Mijn moeder zag niet meer zo best…

   Like

 2. Hahaha nou ik heb ook een scherm gekregen van mijn werk en die is serieus groter dan mijn televisiescherm! (die niet heel groot is)

  Like

  1. Het is dat mijn moeder zo ’n groot, bijna nieuw loeder, had … Want mijn vorig exemplaar was niet zo groot… En als deze de geest geeft, weet niet of er een nieuw exemplaar komt. Ik heb ZIGGO go… Kijk ik wel op laptop… of op het scherm wat ik van Zoon heb gekregen.

   Like

  1. Ik heb het weer losgekoppeld. Ik kan de resolutie niet te ver naar beneden bijstellen want dan werken een aantal programma’s niet meer… En dan heeft zoń enorm scherm weinig nut..

   Like

  1. Vooral omdat ik de resolutie niet te ver naar beneden mag bijstellen… Anders werken sommige programma’s niet meer. Anders had ik zo 8 excels naast en onder elkaar open kunnen zetten om vergelijkingen te maken.
   Het idee was leuk…En het is mijzelf gelukt het werkend te krijgen… en alles weer terug te draaien. Ik word nog wel eens een ICT-er..

   Like

Reacties zijn gesloten.