Even naar de HEM.. oh nee…

Ondanks de beperkende maatregelen gaat het leven gewoon door. Zo ook het bedden verschonen. Voor de tweede keer in vier maanden haalde ik een tot op de draad toe versleten, zeg maar gerust kapot, onderlaken van mijn bed.

Dadelijk even naar de HEM…. oh nee, intelligente lockdown, alleen voor het hoognodige je huis uitgaan ging mijn gedachten stroom. Hoewel technisch gesproken een bezoek aan de HEMA als ommetje in de buurt kan worden gezien, is het in het weekend niet slim om naar de stad te gaan. Ik woon bijna in Duitsland, en hoewel er in Duitsland een negatief reisverbod voor de hele wereld geldt, en de Nederlandse marechaussee iedereen die in het weekend de grens over wil komen adviseert dit niet te doen, heeft menig Oosterbuur daar schijt aan.

Ik bestelde het hoeslaken via de HEMA-app. Dinsdag wordt het bezorgd. Mooi geregeld, al zeg ik het zelf.

Ik pakte het kapotte hoeslaken, wilde het al weg gooien, voelde toen hoe stevig het laken aan de rand nog was en dacht, wassen en bewaren. Stel dat we in Nederland, net als op veel andere plaatsen in de wereld, onze eigen mondkapjes moeten naaien, heb ik mooi een stevig stuk wit katoen op voorraad liggen. Want om daar een goed hoeslaken voor te offeren, dat vind ik maar zozo.

9 Comments

 1. Denk je dat gehaakte mondkapjes ook mogen? Ik ben beter in haken. En ik heb nog veel leuke kleurtjes haakkatoen in huis…

  Geliked door 1 persoon

 2. Slimmerik, ik heb een compleet versleten kussenhoes, wat lubberige sportbroekjes en hempjes die ook niet zo mooi meer zijn. Die bewaar ik nu dus ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij krijgen we hier geen mondkapjesplicht. Of het is mijn stellige hardnekkigheid omdat ik zo’n ding niet wil, dat kan ook (-:
  En ja, ik zou ook best even naar de hema willen…

  Like

 4. Ben laatst wel naar de Hema geweest voor lasagne en koffie. Was de enige en 2 medewerkers zagen vanaf 3 meter afstand of ik de zelfscan goed gebruikte. Voor mij is de Hema ook net iets dichterbij dan een van de supermarkten. Had voor die tijd dan weer wel een flink ommetje door het park gemaakt. Zonder hond of andere meelopers moet dat geen probleem zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goed gedacht! De kans is groot dat je die mondmaskertjes wel zal kunnen gebruiken.
  Ik ga er deze namiddag alvast gebruiken bij mijn “uitstapje” naar het ziekenhuis!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.