Toet en Co: Deksel op de neus …

Het begon met een foto in dokterskostuum zodat Toeterke hem kon bewonderen. Het eindigde met… de deksel op zijn neus.

In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht. Toeterke’s mens melde op Facebook dat Toeterke was very much impressed. ‘Misschien kunnen we vanavond even bij Toeterke op bezoek gaan,’ piepte Rozi. ‘Perhaps wai kunnen doktertje spealen,’ glunderde Moeltje. ‘Hoe speel je dat?’ wilde Toet weten. De iPad werd erbij gepakt en het net werd besurfd. ‘Ai denk det Toeterke wil look echt nice in det nurse uniform,’ zei Moeltje. Het rood van zijn oortjes was door zijn operatie kapje heen te zien.

Rozi luisterde niet. Surfde verder, op zoek naar de spelregels. ‘Ik lees hier iets over pleisters, pootje vasthouden, voorhoofd voelen en operateren. Met messen.’ Het olifantje onderdrukt met moeite een stevige rilling. Toet is meteen geïnteresseerd. ‘Laat eens kijken,’ bromt hij. Hij bekijkt de plaatjes, leest de woordjes en zegt, ‘Dat kan ik wel. Ik ben Dr Toet.’

Hun mens waarschuwde Toeterke’s mens. Toet zit te stralen… en roept iets over doktertje spelen, dus leg de messen vannacht maar achter slot en grendel… Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Dat valt niet mee hier in huize van Helden… 🤔 kok in huis he.. je breekt er nog net je nek niet over. Ik stop Toeterke wel achter slot en grendel 😇

De Boysz protesteren en hun mens geeft live verslag. Niet leuk, roepen de heren hier… En iets van de tijdmachine kan overal bij komen… Gelukkig is deze tijdmachine groter dan de vorige…

Het volgende bericht verschijnt op de Facebook tijdlijn. De heren mogen gerust Toeterke bezoeken maar er wordt niet aan haar gesleuteld. En… wij hebben een alarm en als dat afgaat komt Ardie als een dolle stier in actie. Dus ik wil de avonturiers aanraden niet onaangekondigd binnen te sluipen. Daarbij is Toeterke bijgeschoold door Ardie in diverse verdedigingstechnieken en als je haar uit haar schoonheidsslaap haalt….😨 😇

‘Ha,’ zegt Toet vol bravoure tegen hun mens, ‘Alsof ik bang ben voor een muizige Miss Piggy. Wij gaan vanavond gewoon naar Toeterke toe. Lekker puh.’ De andere twee doen er het zwijgen toe. Dan schuift Toet de bril omhoog. ‘Oogjes gaan een beetje tranen van die strakke bril,’ mompelt hij. Vijf minuten later gaat het kapje naar beneden. ‘Erg warm, en ik krijg bijna geen adem meer. Bovendien ben ik een beetje moe. Ik wil gaan slapen.’ Hun mens knikt. Het is bedtijd.

De volgende dag liggen de heren nog precies daar waar ze de avond ervoor in slaap zijn gevallen. ‘Hoe was het bij Toeterke,’ vraagt hun mens onschuldig. De Boysz mompelen wat. Lachend praat hun mens Toeterke’s mens bij. De boodschap is luid en duidelijk binnengekomen. Al zeggen de heren dat zij thuis zijn gebleven omdat ze mij deze eerste nacht na de operateertatie nier alleen konden laten. Stel dat de pleister losschiet… 😉

Duidelijk een gevalletje deksel op de neus. Nu zijn de Boysz al een paar dagen aan het overleggen hoe een muizige Miss Piggy te benaderen. Rozi heeft wel een idee. ‘Heel voorzichtig Toet. Héééél voorzichtig.’

Met dank aan Harriëtte & Toeterke voor hun bijdrage aan dit blog.

~~~~~~~~~**********~~~~~~~~

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en Amerikaanse bruine beer, die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

5 Comments

 1. Kweenie, hoor. Ik denk dat ik blij ben dat jullie de plannen van stuff en fluff verijdeld hebben. Messen enzo? Brrr. Misschien kun je ze opgeven als vrijwilliger bij Lotus?

  Like

  1. Twee van de drie zouden dat kaasje vinden.
   maar euh….
   Moeltje mompelt al twee dagen ‘ai wilde only haar hend vasthelden’….

   Like

Reacties zijn gesloten.