Lopend naar mijn werk

Sinds een paar weken ga ik lopend naar mijn werk. Afhankelijk van het tijdstip waarop ik uit mijn bed rol heb ik een half uur tot een uur voor die wandeling nodig. Terwijl de keukentafel slechts één meter van de bank verwijderd staat. Inderdaad, ik werk thuis, en voorafgaand aan het werk ga ik een stukje wandelen. Mijn beweegmomentje van de dag.

Op werkdagen vind ik het niet moeilijk om een stuk te wandelen. Alleen op de dagen dat ik weet dat ik even naar Op de Berg moet, sla ik het rondje over en vervang dit door 8 kilometer fietsen. Op mijn vrije dagen daarentegen…

Vandaar dat ik vandaag dankbaar gebruik maakte van het feit dat er gisterenavond een telefoon bij mij werd afgeleverd, bestemd voor een van de afdelingen Op de Berg. In plaats van te fietsen wandelde ik naar het park en nam de toeristische route. Binnen drie kwartier stond ik bij de betreffende afdeling op de stoep. Keurig gedaan, al zeg ik het zelf.

Over de terugweg deed ik iets langer. Sommige veelbelovende paden veranderde in vage paden en hielden daarna op te bestaan. En dan ga ik het niet eens over het hek wat niet van wijken wist, hebben. Maar als de natuur zo haar best doet om te stralen, is een stukje extra wandelen geen straf.

15 Comments

 1. Wat een prachtige omgeving!
  Bij ons in de buurt is een buurtschap dat Turkeye heet. Ik zie op jouw kaartje dat daar een Egypte is. Grappig!

  Like

 2. Ik houd zo van wandelen! Er is ook altijd zoveel moois te zien onderweg. Bedankt dat ik mee mocht lopen! 😉 Het is prachtig daar bij jou!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is een geweldige route! Wat goed dat je verdwaalde, dat levert de mooiste plaatjes op.
  En een tevreden gevoel bij thuiskomst. Wat boffen we dat we te midden van zoveel groen wonen…
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja maar verdwalen op het park waar je werkt… Dat voelt toch een beetje als het domste meisje van de klas… 😉

   Like

 4. Wat fijn dat je in zo’n mooie omgeving woont Rianne. Als ik deze mooie foto’s zie krijg ik heimwee naar mijn langere wandelingen verder weg. Ik houd het maar bij dichtbij, wat ook nieuw is na mijn verhuizing.

  Like

  1. Qua omgeving ben ik inderdaad een geluksvogel. Binnen 2 minuten sta ik op de dijk met uitzicht over de Maas en dit natuurgebied ligt op ongeveer 10 minuten fietsen of 30 minuten wandelen van mijn huis. Vooral die kant op wandelen die ik te weinig. Misschien dat ik tzt, als ik weer op locatie mag werken, één dag in de week gewoon naar het werk loop. Ben daar nu toch aan gewend (al wandel ik om vijf uur nooit naar huis maar plof met een zucht op de bank ..)

   Nieuwe omgeving verkennen is leuk. Al wandelend in een willekeurige richting heb ik de mooiste plekjes gevonden. Venlo barst van de historische panden en prachtige natuur.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.