Renovatie: Ik dacht dat ik klaar was maar… ??

De herinrichting van mijn woonkamer was een integraal onderdeel van de renovatie. Eén van mijn bedenksels was om, naast een zit- en een eetgedeelte, een aparte werkplek te creëren. In de maanden voorafgaand aan de renovatie kreeg ik het steeds drukker met het verrichten van allerlei hand- en spandiensten op het gebied van schrijven en websites. De keukentafel voldeed maar zo zo. Ik voelde dat het tijd werd voor een echte thuiswerkplek.

Tijdens mijn vierde werkweek brak de pleuris, aka corona virus, uit. Ineens zat ik de hele dag achter een laptop aan de keukentafel te werken.

Dankzij een extra scherm en een laptopstandaard voelt de werkplek redelijk professioneel al blijft het, vanwege de bijzondere plaatsing van de stopcontacten in mijn huis, behelpen. Bovendien zijn de keukenstoelen niet echt ergonomisch verantwoord. Verre van zelfs. Maar ja, hoe lang zou het thuiswerken nog duren? In ieder geval nog tot 20 mei realiseerde ik mij van het weekend. Ineens klinkt een echte bureaustoel steeds aanlokkelijker. Zo één met een zachte zitting en steun in lendenen en rug.

Tja, toen ik eenmaal over de bureaustoel-dam was, heb ik ook maar naar de bureau’s gekeken. Naar dat ene exemplaar, waar ik vanaf dag 1 verliefd op ben. Daar waar ik ooit dacht dat het net te klein was, leert het opmeten van mijn huidige werkplek, dat die kleiner is dan dit bureautje. Een bureaulamp was ook zo gevonden.

Nee, ik heb nog niet besteld. Iets met één nacht ijs en zo. Ik geef mijzelf nog vijf dagen bedenktijd. Zondag druk ik op de bestelknop! Denk ik. Vandaag, morgen of overmorgen is ook een optie. Want mij besluit staat al vast. Binnenkort dus nog wat na-foto’s.

14 Comments

 1. Ahhhh! Je hebt al geklikt! Heel goed! Want het is niet alleen een werkplek natuurlijk. Het is ook een logjes-schrijf-plek, een knutsel-plek,een teken-plek en weet ik veel wat nog meer. Ik ben benieuwd naar de foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Waarom klik je nou niet (wel even naar de prijs kijken of ze niet opeens duurder zijn!) je hebt er wel lang genoeg over gedacht inmiddels. En daarbij IKEA, goed spul!

  Like

  1. Is al besteld (en nee, niet duurder geworden). Ze hebben het druk. Volgende week vrijdag wordt het geleverd.

   Like

  1. Ik bestel het wel… Als ik één van de dingen niet kan laten bezorgen, houdt het op. Ga geen uur rijden met het risico dat alle parkeerplekjes vol zijn en ik in de auto moet wachten om…
   Als het allemaal wat soepeler gaat, ga ik sowieso een keer lang. Heb een paar maanden geleden de verkeerde hanglamp gekocht en die moet nog altijd terug.

   Like

 3. Leuk hoor, zo’n cadeautje voor jezelf. Verdiend toch? En de economie kan zo’n boost goed gebruiken nu!

  Like

  1. Heb vandaag mijn minst favoriete winkelmeisje (wat een term eigenlijk) helemaal blij gemaakt door bij haar een t-shirt te kopen. Ik een shirt, en de plaatselijke middenstand gesteund. Voel me bijna een weldoener…

   Like

 4. Oké, ik heb dus een screenshot gemaakt van de roze stoel zodat ik met google images kon zoeken waar hij te koop is. Dat blijkt bij Ikea te zijn…

  Like

 5. Oh, die roze bureaustoel vind ik mooi! Ineens vind ik dat de witte keukenstoel waarop ik nu zit, eigenlijk echt niet meer kan. Die roze stoel zou hier prachtig staan….

  Like

  1. Kijk, dat gevoel heb ik ook.
   IKEA heeft nog een andere roze stoel (100 goedkoper) maar door de zitting lijkt deze op de stoelen in de zithoek en creëer ik één geheel.
   Goed gemotiveerd toch?
   En een keukenstoel is zo 1970 …

   Like

  1. Goede tip btw. Bezorgdatum: 8 mei… Kan ik nog een week aan idee wennen en hoef ik volgende week woensdag pas de hoek van de kamer waar mijn werkplek komt te staan extreem te kuisen.

   Like

Reacties zijn gesloten.