Wat een zooi

In 2012 trakteerde ik mijzelf, in een vlaag van verstandsverbijstering, op een MacBook Air. Verstandsverbijstering ja. Het is een fantastisch apparaat, maar niet waarvoor ik het gebruikte. Dus toen het ding in 2017 kuren begon te vertonen wist ik al snel dat wat de vervanger ook ging worden, het beslist geen MacBook zou zijn.

Uiteindelijk ging ik voor een Chromebook. Ik gebruik mijn laptop om te bloggen, over het net te surfen, social media te volgen en incidenteel een foto naar Google foto’s te uploaden. Deze overstap scheelde mij mooi €1.000,-. Iets wat niet te versmaden is.

Ik herinner mij nog het gevoel wat ik had toen ik mijn Chromebook voor de eerste keer in handen had. Zo schoon. Zo glimmend. Zo… nieuw? Ik besloot ter plekke nog zuiniger op mijn Chromebook te zijn dan ik op mijn MacBook was geweest. Ik zou geen boterhammen meer eten boven het toetsenbord. Geen soep of spaghetti slurpen vlakbij het open scherm van het Chromebook.

Het was november maar leek wel januari zo snel hing ik mijn goed voornemen aan de wilgen. Binnen drie dagen zaten de eerste koffie spetters op het scherm en na vijf dagen viel het eerste kruimeltje op het toetsenbord. Het touchscreen scherm maak ik bijna dagelijks schoon, het toetsenbord houd ik eenmaal per maand ondersteboven zodat alle zooi er uit kan vallen.

Van de week bleef de shift toets hangen. Ik hield het toetsenbord ondersteboven. Zonder effect. Met het scherm half gesloten hield ik het Chromebook op de kop en tikte een paar keer tegen de bodem. Al tikkend tikte ik, uitgaande van de hoeveelheid zooi dat daarna op het scherm lag, ongeveer een hele cracker los. Daarna ging ik het toetsenbord met de kruimeldief te lijf.

Het toetsenbord gaat weer als een tierelier en ik nam mij voor niet meer in de buurt van het open Chromebook te eten. Ik hield mij ongeveer zes uur aan dit voornemen. Volgens mij kan ik mij beter voornemen maandelijks dat ding te kruimeldieven. Wellicht dat ik mij daar wel aan houd. 😉

18 Comments

 1. Zo’n nieuw apparaat geeft ook dat gevoel: hier ga ik heeeel voorzichtig mee zijn. Maar de praktijk is inderdaad weerbarstig ; )

  Like

 2. Herkenbaar. Overigens schijnen er op je toetsenbord meer bacteriën te zitten dan op de gemiddelde wc-bril. Dus wat voor lekkers er ook uit je toetsenbord valt: niet opeten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Er schijnen ook waterdichte toetsenborden te zijn. Of die dan ook kruimeldicht zijn, weet ik niet.
  Mijn eigen ervaring is, dat toetsenborden in ieder geval niet bestand zijn tegen een half glas rode wijn.

  Like

  1. Cola vinden ze ook niet leuk.. Langzaam lossen de contactpuntjes op… Rode wijn zal ze laten vastplakken..

   Like

Reacties zijn gesloten.