Balkon update

Met een temperatuurdipje in het verschiet kon ik het vandaag toch niet laten om het balkon alvast zomerklaar te maken. Dat wil zeggen, alle dode planten en kapotte spullen weggooien, alles wat nog leeft in ieder geval nieuwe potgrond geven en in een aantal gevallen zelfs een nieuwe pot. Nieuwe pot betekent trouwens: een nu lege pot hergebruiken. Twee jaar geleden heb ik besloten dat er geen nieuwe potten meer bij mogen komen op het balkon. Dit om te voorkomen dat er voor mij geen ruimte overblijft om te zitten.

Ik blijf dat lastig vinden, geen nieuwe potten, dus ook geen nieuwe planten, kopen. Daarmee is het kopen van de potgrond in deze tijd meteen het lastigste onderdeel. Normaal loop ik zonder kar of mandje in één keer door naar de potgrond. Veertig liter kan ik net tillen, dus de kans dat ik ook nog wat planten meeneem is nihil. Maar ja, nu moet ik een karretje meenemen.

Ondanks kwijlen bij de tuinkruiden, smachten naar de bourgainvillea en citrusboompjes, zuchten bij de vrolijk opgemaakte manden is het mij gelukt om met alleen potgrond thuis te komen. Waarschijnlijk omdat het gedeelte waar de tuinmeubelen staan nog gesloten is. Ik ben namelijk een luie ligstoel aan het overwegen, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Bovendien laat ik elke week mijn oog op een ander model vallen, en zolang ik niet weet wat ik wil, moet ik gewoon niets aanschaffen. PUNT. UIT!

Alles staat weer fris en fruitig opgepot en ik heb nog twee lege potten en een kwart zak potgrond over. Dus wie weet zwicht ik binnenkort alsnog voor een paar plantjes. Maar nu even niet. Nu ga ik genieten van de zomerstand.

Hoe ligt jouw tuin / balkon erbij. Klaar voor deze zomer, of moet je nog beginnen?

15 Comments

 1. Hier alles onder controle. De eenjarigen zijn – volgens familietraditie én bij oud-klasgenoot – aangeschaft en inmiddels geplant. De vlonders zijn schoon. Bistro-set en loungebankje zijn klaar voor gebruik. Gisteren lág ik in de zon, op mijn bankje naar een luisterboek te luisteren. Ik Lag In De Zon Op Mijn Bankje! Oh, men. Wat héérlijk. Geloof me, je moét een loungebankje. Echt! Vraag maar aan je zoon. Oeh! Die wil écht ook een loungebankje.

  Like

  1. Zoon heeft alleen maar een asbak nodig. Stoelen zijn fijn, maat niet noodzakelijk. Een mens kan gewoon op de rand van het balkon zitten. ;-/
   Oh… En hij wil ruimte….

   Like

 2. Mijn terras ligt er nog redelijk troosteloos bij. Maar al properder dan in de winter, het is al dat. Volgende week ga ik eens plantjes kopen om er toch iets van te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb vandaag weer een boel onkruid tussen tegels uit staan wriemelen en ik ben nog lang niet klaar. 😦

  Like

  1. Ik ben zo blij dat ik van al weer een aantal jaar van mijn doe-tuin af ben, al steek ik bij anderen wel eens een handje uit de mouw. Omdat het kan. Niet omdat het moet.

   Like

  1. Ik ben bewust naar de minst glamorous zaak geweest. Bij de andere hangen ze (Nederlanders en Duitsers) met de benen buiten.

   Like

 4. Misschien kom je nog wel wat leuke plantjes met een “zonde om weg te gooien” sticker erop tegen. Dat is toch een goede reden nieuwe plantjes mee te nemen?
  Mijn balkon is in opbouw, maar de 7 potten die er nu staan nemen nu al teveel ruimte in. Ik wil er ook nog kunnen blijven zitten.

  Like

  1. Herkenbaar. Daarom staan de meeste planten nu in de kast. Zo houd ik plek om mijn stoel en mijzelf rondom het wasrek heen te bewegen …
   Dan heb je een karretje bloemen, en dat lijkt niet veel. Maar als het eenmaal staat ben je zo een vierkante meter balkon kwijt.

   Like

Reacties zijn gesloten.