Vals gespeeld

Maandag maakte ik een afspraak om donderdag iemand in levende lijven Op de Berg te ontmoeten en ik dacht, dan ga ik niet met de fiets maar ik ga wandelen. Als ik gewoon doorloop doe ik er maar 40 minuten over. Dat is twintig minuten minder dan wanneer ik ‘s-morgens een rondje brug tot brug wandel. Er zit nog verschil tussen een rondje brug tot brug en een wandeling naar Op de Berg. Het rondje begint en eindigt bij mijn voordeur en ben ik eenmaal Op de Berg, zal ik later op de dag ook weer naar huis moeten wandelen. Iets wat ik, met een lange werkdag in het vooruitzicht, niet zag zitten.

Wie niet sterk is moet slim zijn. Woensdag ging ik met Vriendin wandelen. Ik gooide mijn rugzak met laptop, telefoon en agenda achter in de auto en samen reden we naar de berg alwaar ik mijn auto parkeerde. Daarna zijn we met een forse omweg terug naar mijn huis gewandeld. Want wie geen zin heeft om met een laptop op de rug aan de wandel te gaan moet slim zijn. 😉

Natuurlijk is het een soort van vals spelen, maar ik ben donderdag wel mooi wandelend naar het werk gegaan.

15 Comments

 1. Essentie van de Mail. Vals spelen. Brug tot brug en dan auto inzetten. mmmm ff over een strafmaatregel nadenken….

  Like

 2. Dat is gewoon heel slim. Ik begin er niet aan, trouwens. Ik vind vijf uur lopen net te lang.

  Like

  1. Snap ik. Was het vier uur en drie kwartier geweest had je er nog wel over na willen denken, toch ??

   Like

 3. Laptop in auto achterlaten is inderdaad geen goed idee. Dat is niet verzekerd en ondanks de goede ervaringen weet je het maar nooit. Wees dan in ieder geval zo slim om niets van ‘waarde’ op je laptop te bewaren. Alles in de Cloud en zo, en je geschiedenis gewist.
  Maar ondanks dat goed vooruit gedacht!

  Like

 4. Gezellig, maar snap ik goed dat de auto daar dan een nacht heeft gestaan? Is dat wel veilig?

  Like

  1. Ja, dat is veilig. Ik werk in de zorg en de auto stond op het terrein van de instelling op hetzelfde terrein als waar het zorgpersoneel met avond en nachtdienst parkeert.

   Like

 5. Dat noem ik geen vals spelen maar vooruit denken (-:
  Blij te lezen dat de laptop in je auto veilig lag.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Achter in de bak, uit het zicht. En mijn auto stond naast de auto’s van de mensen van de avond en nachtdienst.
   De laptop binnen leggen was geen optie. Het gebouw gaat ‘s-avonds op slot en er zijn maar een paar sleutels.

   Like

   1. Twee keer is een auto van ons gestolen, vergoeding was geen punt, behalve dan de losse spullen. Auto van middelste stond in afgesloten garage. Daar werd ingebroken, afgesloten auto werd opengemaakt en losse spullen meegenomen. Idem, nul verzekering. Vandaar mijn ‘oei’

    Like

    1. Ik heb (gelukkig) andere ervaringen in de zin dat mijn auto nog nooit is opengebroken. Nu ligt er meestal niets in de auto maar dat kan een inbreken van de buitenkant niet zien. Want alles wat in de achterbak ligt is aan het zicht onttrokken.

     Verder eigenlijk nog nooit iets gehoord over vandalisme op het parkeerterrein bij de zorglocaties; ook vandaag niet van de collega’s en leidinggevende.

     Als mijn auto open gebroken wordt gebeurt dat eerder wanneer-ie hier bij de flat staat, dan daar op het terrein. Iets met de ligging en controle.

     Like

  1. Gelukkig kan dat waar ik werk wel… (wel goed verstopt). Zorg hé. Daar is ook ‘s-nachts het parkeerterrein bezet.

   Like

Reacties zijn gesloten.