Hoorlucinaties

Ik gebruik al jaren Sleep Cycle (the app) als wekker. Ik werd alleen een beetje moe van het deuntje Warm breeze wat mij voorzichtig probeert wakker te maken. Na een paar jaar hoorde ik dat deuntje te pas en te onpas. Ook wanneer de wekker niet aanstond. Zelfs wanneer mijn telefoon in de huiskamer lag. Hetzelfde effect wanneer je baby voor de eerste keer uit logeren gaat en je ‘s-nachts wakker wordt omdat je de baby hoort huilen. Een hoorlucinatie dus.

Ik hoopte dat een ander deuntje de uitkomst zou zijn. De keuze is niet reuze dus ik ging voor nummer twee uit het lijstje, Forest glade. Het veranderen van muziekje bleek niets uit te maken. Sterker nog, het maakte mijn probleem groter. Het muziekje zit nog niet in mijn brein ingesloten, dus word ik vanaf half zes wakker van elk geluid. Zit er een vogel in de boom onder mijn slaapkamerraam te zingen, word ik wakker. Komt er een ambulance, brandweer of politie auto voorbij, word ik wakker. Niet helemaal, maar zo half-half, en dan vult mijn brein het deuntje Warm breeze in en ben ik klaar wakker. Meestal een half uur voordat mijn wekker afgaat.

Er is trouwens maar een geluid waar ik niet wakker van word. Omdat ik het niet herken. Inderdaad, Forest glade. Gelukkig wijzigt na verloop van tijd mijn brein het deuntje naar iets waar ik wel wakker van word, dus verslapen is er niet bij. Maar bijzonder is het wel.

Zijn er hier meer mensen die last hebben van hoorlucinaties?

9 Comments

 1. Warm breeze, forest glade. Klinkt als luchtverfrisser. 😉

  Ooit heeft dochterlief een liedje van Chris Brown (With you) als wekker ingesteld op mijn mobiel. Uit sentimenteel oogpunt heb ik nooit een ander deuntje gekozen. Ik word er bij de eerste tonen meteen wakker van en ram Chris uit (wel grappig; sloeg hij z’n vriendin niet?). Maar als ik dat nummer op de radio hoor, ben ik altijd verbaasd dat het verder gaat dan die eerste tonen.

  Like

  1. Proest…

   Ik heb even gegoogled. Na de mishandeling van een fan ben ik gestopt. Mep hem maar gewoon je bed uit. Prima bezig..

   Het nummer heb ik gemist. De eerste tonen zeggen mij niets en aangezien het bedtijd is, heb ik de rest niet afgeluisterd…

   Like

  1. Een teken van gemis. Gezien het plekje in je hart kan het nog wel even duren voordat je Marion niet meer hoort.
   Knuffel.

   Like

 2. Ik vind het wel een mooi begrip Hoorlucinaties
  Ik heb tinnitus, dus altijd geluid en geen wekker
  Nog nooit nodig gehad

  Like

Reacties zijn gesloten.