Dat is waar ook

Ik heb dus hooikoorts en, lucky me, voor mij loopt het seizoen van ongeveer februari tot en met november. Dankzij anti-histamine merk ik er niet zo gek veel van. Ja, ‘s-morgens wat snotterig, en ik nies wat vaker dan de gemiddelde Nederlander, maar verder kan ik er prima mee leven. In de zomermaanden heb ik er meestal iets minder last van zodat ik dan de anti-histamine kan laten staan. Dan niet ik tweemaal zo vaak als de gemiddelde Nederlander maar dat mag de pret niet drukken.

Normaal gesproken dus want momenteel word ik met argusogen bekeken. Vanwege mijn genies en mijn gesnotter. Van de week ging ik zelf zelfs twijfelen. Had ik ergens een koutje gestolen? Mijn ogen waren gevoeliger dan anders, en ook mijn keel deed meer dan vervelend. Zondagavond ging ik aan de wandel. Ik zag de witte was die over de Maas en de rest van de wereld lag. De wind trok aan en de paardenbloemen-pluizenbollen lieten hun zaadjes vallen. Het ging harder waaien. De uitgebloeide katjes lieten hun takken los en dwarrelde, wild dansend, naar beneden. De grond onder mijn voeten kleurde wit. Ik niesde. Ik niesde nog een keer.

Oh ja, da’s waar ik. Ik ben niet alleen allergisch voor berken, hazelaar, weegbree, tig soorten gras, katten en meerdere soorten fruit…. Ik moet ook uit de buurt van katjes blijven. En laten die nu al een dikke week hun pluis laten pluizen. Raadsel opgelost.

18 Comments

 1. Lijkt me sowieso niet fijn om hooikoorts te hebben maar nu al helemaal niet. Hoewel iedereen waarschijnlijk wel uit je buurt blijft als je niest!

  Like

  1. Vroeger grapte ik nog wel eens.. Mooie manier om een zitplaats in de trein te krijgen maar momenteel is de humor ver te zoeken… 😉

   Like

 2. Ja! Nies je een keer kijkt iedereen je in de super aan alsof je stiekem melaats bent. Op zo’n manier heb je er dubbel last van.
  Sterkte jij ♥

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh jeetje, sterkte hiermee.
  Ik heb mij laten vertellen dat dagelijks een theelepeltje honing van de plaatselijke imker je een heel eind van je hooikoorts af kan helpen.

  Like

   1. Er zijn imkers die zich opzettelijk laten steken door bijen voor hun gezondheid. Of daar een kern van waarheid in zit…

    Like

    1. Dat is zielig voor de bijtjes. Ik heb mij laten vertellen dat een bijtje het geven van een steek niet overleven. Soort kamikaze pilootjes dus.

     Like

 4. tweemaal nieten? 😉

  Ik heb/had alleen last van zwarte elzen en berken. (en natuurlijk mijten en wasverzachter en bier.) De laatste jaren is dat veel minder geworden. Ik ben altijd bang dat ik daarna astmatische bronchitis krijg. Schijnbaar kunnen longen ook antistoffen tegen dergelijke pollen aanmaken en daar heb ik in het verleden veel last van gehad. In de afgelopen jaren gelukkig ook veel minder. Ik kan het bestralen of kalktabletten de schuld geven, maar het zal er eerder in liggen dat ik sinds die tijd 2x daag een flinke wandeling maak.

  Like

  1. Als ik niet sype ik niet zo secuur (ik ga het aanpassen, thanks). Ik heb mij laten wijsmaken dat leeftijd ook verandering in de mate van hooikoorts kan brengen maar ik moet het nog zien..

   Like

Reacties zijn gesloten.