Terwijl ik nonchalant ja zeg..

Sinds een paar weken lunchen de collega’s weer samen. Gewoon digitaal. Even een afschakelmomentje met andere praat. Een leuke manier om de mens achter de collega te leren kennen. En in sommige gevallen de mensen achter de mens.

Mijn nieuwe werkplek staat met één wiel in de keuken. Een keertje afzetten en ik ben bij het koffiezet apparaat. Wat tussen de koelkast en de spoelbak, boven de vaatwasser, staat. Al pratend met de collega’s smeer ik mijn crackers en neem weer plaats. Dan komt Zoon binnen. Op zijn hoofd een koptelefoon met noice cancelling. Hij bromt een begroeting maar heeft niet door dat ik aan het beeldbellen ben.

Onder toeziend oog van mijn collega’s wast hij zijn handen, pakt een paar sneetjes brood uit de diepvries, plundert de koelkast, rammelt met de besteklade, pakt serviesgoed van de plank achter mij en bakt een paar eieren. Eier- en gewone schalen verdwijnen in de spoelbak. Terwijl de eieren in de pan liggen te spetteren wordt de koelkast weer ingeruimd. En dan…

Trekt hij de vaatwasser open en stopt alle vieze vaat die hij net heeft gemaakt in de vaatwasser. De eierschalen en de kontjes van de lente ui worden uit de gootsteen gevist en in de prullenbak gedeponeerd. Ik zie de monden van mijn collega’s openvallen. ‘Zet hij het in de vaatwasser?’ vraagt een collega verbaasd, terwijl een andere collega zegt ‘Hier wordt het meestal op de vaatwasser gezet.’

Terwijl ik nonchalant ‘ja’ zeg (terwijl ik het onderdeel ‘op de vaatwasser’ herken) voel ik toch even een momentje van trots. Ik schijn toch niet zo’n heel erg potje van de opvoeding gemaakt te hebben. 😉

En het grappigste is… Zoon heeft helemaal niet meegekregen dat de collega’s van zijn acties mee hebben kunnen genieten.

15 Comments

 1. Hahaha! Geweldig. Ik zie die monden open vallen!
  Ik had altijd al zo’n idee dat het een leuk kind is. Dat heb je heel goed gedaan! Je hebt alvast wat punten gescoord bij zijn toekomstige partner.

  Like

 2. Manlief hier heeft ook vaak een koptelefoon op met ‘zijn’ muziek. Ik vind het vooral heel irritant moet ik zeggen want als ik iets vraag reageert hij niet. 😉

  En heerlijk zo’n opgeruimde (letterlijk en figuurlijk?) zoon!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier praat ik ook met enige regelmaat tegen het luchtledige… Maar deze koptelefoon zie ik tenminste zitten… De oortjes keek ik nog wel eens overheen, met een gelijksoortig effect.

   Like

 3. Ik denk dat ik het al vaker gezegd hebt, je hebt hem goed opgevoed. Ben nou wel benieuwd naar die koptelefoon en of hij het echt niet door had. En ik wil ook zo’n ding maar wel zeker weten dat het werkt.

  Like

  1. Hij had wel door dat ik aan het videobellen was, maar niet dat de camera vrij breed staat afgesteld. Nu weet hij het en heeft tussen de middag even wat amazon prime series doorgenomen met een collega van mij…

   Ik zal eens vragen welke hij heeft en hoe die bevalt. Wat ik weet is dat ik tegenwoordig nog vaker tegen de lucht praat dan ik al deed…

   Like

 4. Zou je zoon stiekem door hebben gehad dat hij bekeken werd?
  En wat leuk die foto’s. Ben jij dat (gezien de oudere meubels) of je zoon?

  Like

 5. Nou dat mag je wel zeggen, dat van die opvoeding! Ik heb mijn man wat bereft de vaatwasser nog niet goed kunnen opvoeden. Verder doet hij heel erg veel hoor, maar de spullen op de aanrecht zetten, recht boven de vaatwasser, dat krijg ik er niet uit.

  Like

Reacties zijn gesloten.