Uitgegraven

Een jaar of drie, misschien zelfs wel vier, geleden kocht ik een slowcooker. Het leek mij wel wat. ‘s-morgens alle meuk in dat ding gooien, en ‘s-avonds bij thuiskomst zo aan kunnen schuiven. Een soort chef kok in huis met een twist.

Het liep anders. Ik gebruikte het ding vooral in het weekend of tijdens vakanties. Meestal wanneer ik een etentje had. Dan is het ding super makkelijk. Een gerecht minder om aandacht aan te besteden.

Ik werd werkloos en hoewel ik grootse plannen had qua gebruik van de slowcooker kwam de pan de kast niet uit. Zelfs tijdens de renovatie kon ik mij er niet toe zetten om de slowcooker onder het stof vandaan te halen.

Ondertussen werk ik weer en geniet van mijn eerste week vakantie. En wat denk je… šŸ˜‰ Ik heb de pan van de kast gehaald, stofvrij gemaakt en voor drie dagen honey garlic chicken gemaakt. Misschien is het toch gewoon een vakantie gadget.

12 Comments

 1. Het is verdorie nog niet eens 7u ’s ochtends en ik zit hier al te verlekkeren! (maar ik heb dan ook honger)
  Wij hebben ook een slowcooker die momenteel stof staat te vergaren. Hij is net iets te klein om comfortabel te koken voor drie, Ć©n de jongste vindt wat uit de slowcooker komt niet zo erg lekker, dus ik wacht tot zij het huis uit is. Dan ga ik dat ding volop gebruiken!

  Like

  1. Die van mij is eigenlijk te groot voor twee. Meestal eten we er twee keer van. Dit keer denk ik drie keer. Of 2,5 (lunch) keer.
   Niet alles komt lekker uit een slowcooker. Voor risotto is het handig, maar de rijst is mij dan net iets te ver doorgekookt.
   Snert (en andere dikke soepen) werkt wel als een tierelier. Net als chili’s …

   Hoe lang duurt het nog voordat jongste het huis uit is?

   Like

   1. Curry’s moet waarschijnlijk ook wel echt goed gaan. Die dikke soepen, dat moet ik ook onthouden.

    De plannen zijn behoorlijk concreet: als alles verloopt zoals voorzien, gaat jongste in augustus in het appartement van een vriendin wonen, die zelf voor 10 maanden naar Nederland vertrekt.

    Like

     1. Ja, ik vind dat ook! (en niks lege nest syndroom, ik kijk ernaar uit om het huis voor onszelf te hebben!)

      Mmmmm wat ziet dat er allemaal lekker uit! Ik hou de link bij, en ook je kip/honing recept bewaar ik… dankje!

      Geliked door 1 persoon

 2. Nou ja… als-ie nu toch afgestoft is, kun je hem net zo goed bij de hand houden. Het ziet er heerlijk uit. Krijg er honger van…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.