Zeep, noten, deodorant en bultjes

In een poging wat groener te leven heb ik een jaar geleden douchegel, shampoo, wasmiddel en chemische deodorant aan de wilgen gehangen en was ik mijn haar en lijf met biologische zeep, mijn was met noten en smeer ik een natuurlijke deodorant onder mijn oksels. Buiten dat het mij een groen gevoel geeft, varen mijn haren, huid en was er wel bij. Win-win dus.

Ondanks de win-win twijfel ik al een tijdje over de was noten. Mijn was wordt prima schoon en ruikt fris, dus dat is het probleem niet. Toch overweeg ik de aanschaf van een eco-egg. Het idee nog maar eens in de 70, 210 of 720 wasbeurten iets te hoeven doen qua wasmiddel, spreekt mij wel aan. Daarbij lees ik vooral blije gebruikers, dus… what am I waiting for?

Nouhou… Vorige week zat ik dus onder de uitslag. Ik stopte met het slikken van de boosdoener en langzaam maar zeker verdween de jeuk en de bultjes. Omdat er ook vlekjes in mijn oksel zaten besloot ik de wekelijkse deodorant beurt over te slaan. Uitslag en deodorant gaan wat mij betreft niet samen. Ik aarzelde wel even want ja, lichaamsgeur, maar met een week vakantie voor de boeg en weinig plannen, durfde ik het wel aan. Dan maar wat vaker een schoon shirtje aantrekken.

Dat laatste bleek niet nodig. Ondanks meer dan zomerse temperaturen ruikt mijn shirtje nog steeds fris. Dat het vandaag de was in moet komt omdat de wilde perzik sappiger was dan-ie eruit zag.

Het zette mij aan het denken. Wat als het niet de deodorant is die mijn zweetgeur zo goed weet in te tomen, maar het vooral komt doordat mijn kleding chemicaliën vrij schoongemaakt worden? Zou ik dan niet ontzettend dom zijn om over te stappen op een ander was product waarvan ik het effect op mijn kleding, huid en zweetklieren niet ken?

Aangezien ik voorlopig nog thuis mag werken waardoor er niemand last heeft van een eventueel mislukkend experiment heb ik besloten mijn deodorant vrij zijn nog even voort te zetten. Misschien is één keer per twee of drie weken wat onder mijn armen smeren voldoende. Wellicht hoef ik nooit meer wat te smeren en zijn het de was noten.

Voor nu zet ik het eco-egg maar even uit mijn gedachten. Net als de vragen omtrent de noten. Krijgen de verzamelaars in Nepal wel voldoende betaald, en hoe vervuilend is de reis van Nepal naar Nederland? Pfff. Dat groen-zijn valt nog niet mee.

2 Comments

  1. Inderdaad. Het valt niet mee. Ik schreef het al ergens anders vandaag; ik ben een beetje groen-moe. Da’s een slechte zaak trouwens want ik word daar vreselijk niet-groen van. Kont tegen de krib of zo. Des te knapper vind ik het hoe jij bezig bent. Petje af!

    PS: ik doe heus wel mijn best, hoor. Met frisse mint-groene tegenzin.

    Like

    1. Ik weet toch dat jij je best doet. Om heel eerlijk te zijn, nu ik weer werk en met al deze gekke dagen en afstand bewaren en snel snel de boodschappen doen betrap ik mij regelmatig op niet groene oplossingen en valt het mij weer op hoeveel plastic er bijvoorbeeld op de groente afdeling te vinden is. Alles plastic.

      Like

Reacties zijn gesloten.