Ik zeg nu alvast sorry!

In mei 2018 stampte ik op een avond dit blog uit de grond. In de wetenschap dat dit stukje www mijn visitekaartje richting de digitale buitenwereld ging worden, pakte ik het, voor mijn doen, groots aan. Ik nam een premium abonnement à € 8 per maand. Voor dat bedrag kreeg ik een eigen domein, de beschikking over alle thema’s zonder bijbetaling, een uitgebreidere kleuren- en font set, 12 GB opslag en She’s Changing Lanes zou gevrijwaard worden van advertenties. Tenzij ikzelf een advertentie account zou aanmaken, om op die wijze aan mijn blog te verdienen.

Na een maand was ik uitgekeken op het gekozen thema en mijn nieuwe keus bleek een gratis thema te zijn. Ik had even gestoeid met een advertentie account maar de opties om advertenties te plaatsen waren in vergelijk met blogger dusdanig beperkt, en de advertenties dusdanig stupide, dat ik dat account snel cancelde. Een paar maanden later stelde ik mijn abonnement naar beneden bij. Ik kreeg geld terug en er verschenen nog steeds geen advertenties op mijn blog. Wel leverde ik de helft van de opslag in.

Na een jaar kwam de eerste verrassing in de vorm van gewijzigde voorwaarden. Het eigen domein zat alleen het eerste jaar in het abonnementsbedrag inbegrepen en ik mocht hiervoor € 18 per jaar gaan betalen. Ik heb lang geaarzeld, maar uiteindelijk heb ik in 2019 zowel mijn domein verlengd, als het abonnement. Want ja, geen advertenties.

Ook dit jaar heb ik lang nagedacht over verlengen van registratie en abonnement en heb besloten de registratie in april weer te verlengen en het abonnement met ingang van 14 juni te laten verlopen. Dat betekend dat ik met ingang van die datum nog slechts 3 GB opslag ter beschikking heb (en het tijd wordt dat ik leer foto’s te re-sizen) en dat jullie wellicht met advertenties om de oren worden geslagen. Of niet. De tijd zal het leren. Voor de zekerheid zeg ik nu alvast sorry.

15 Comments

 1. Dat mag. Echt. Het kan me niks schelen. Zolang je, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, maar niet overstapt op Blogger. Please?

  Like

  1. B’loofd…. Ik ga niet meer overstappen. Hooguit dat er over een maandje of negen .wordpress in het adres komt te staan.
   Al heeft Blogger wel wat leuke features. Alleen dat reageren… 😉

   Like

 2. Ik heb dat toch anders geregeld, kost ook wel iets meer denk ik. Raar die abonnementen trouwens. Mensen kunnen ook een adblocker gebruiken trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel begrijpelijk dat je switcht en ook dat WordPress wil adverteren. Alleen de zon gaat voor niets op. Mijn tip is verder om wel je account en media af en toe te exporteren en op te slaan mocht er ooit wat mis gaan. Ik blog met veel foto’s sinds 2011 en heb slecht 35% van die 3 gb nu gebruikt. Voordeel is ook dat je pagina veel sneller laadt in de reader.

  Geliked door 1 persoon

 4. De reclame was voor mij ook een reden om een “betaald” account te nemen. Moest ook bij betalen voor het domein. Die laat ik misschien wel varen. Want het wordpress er tussen vind ik niet zo’n ramp in tegenstelling tot de reclames…
  Maar ik lees er bij jou wel doorheen hoor 🤪

  Like

  1. Je bent een schatje.

   Mijn domein en abonnement verlening lopen niet gelijk op. Ik kan nu ook niet inschatten hoeveel reclame er gaat verschijnen en waar deze komt te staan. Tussen te blogs vind ik geen ramp; in de blogs ben ik minder van gecharmeerd. Wie weet ga ik dan wel weer overstag.

   WP heeft ook even een blog abonnement gehad. Was volgens mij 2 euro per maand. Dan stond er .blog.com in de naam, en was je ook van advertenties gevrijwaard. Maar die versie hebben ze al weer losgelaten. Zal wel niet rendabel genoeg zijn geweest.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik zit er totaal niet mee. Advertenties onderdruk ik bij een krant, de TV of een blog. Simpelweg omdat ik niet op internetadvertenties inga. Op mijn blog staan ook advertenties en ik raad dan ook iedereen aan daar uBlock Origin te gebruiken. Voorkomt ook virussen en malware. Zelf heb ik aan 3GB zat. Heb nog 88% vrij na 4000 foto’s en 2000 berichten. En anders neem je er gewoon een gratis subdomein bij voor de volgende 3GB.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hopelijk komt er ooit een webbedrijf op het idee om de dienst “wij wijzigen onze voorwaarden niet (nooit) tussentijds” te gaan aanbieden… ;-}

  Like

  1. Vast niet. Net zo min als het bedrijf ‘onze voorwaarden zijn precies zoals ze hier staan en geen letter anders’…

   Like

Reacties zijn gesloten.