Beroepsdeformatie

Eén of twee persconferenties geleden nam Minister de Jonge het woord dashboard in zijn mond en dacht ik, beetje laat gevolgd door en als het net zo gaat als met de app, dan wordt het een zeperd. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ooit deed ik professioneel gezien iets met informatie en dashboards, en de interesse om cijfers voor de leek leesbaar te maken is altijd gebleven.

Aan het eind van de ochtend keek ik even op een nieuwssite en zag dat het beloofde dashboard online stond. In de gauwigheid liet ik mijn oog over het bijgevoegde plaatje gaan en dacht, goed gedaan. Niet te ingewikkeld, niet te hoogdravend en slim gebruik van het stoplichtmodel. En yeas, de uitleg is niet vergeten en duidelijk zichtbaar.

Aan het einde van mijn werkdag pakte ik mijn telefoon en zag dat ik een appje had. Van mijn voormalig collega. Zij had een foto van het dashboard met daaronder de tekst Als ex experts onder elkaar … dat ziet er wel super uit! Ik kon niet anders dan haar gelijk geven en dacht, ik ben niet de enige hier met een sluimerende, nooit helemaal verdwijnende, beroepsdeformatie!

Wil je met je eigen ogen het dashboard aanschouwen waar uw aan koffie, sushi en tassen verslaafde blogster en haar voormalig collega toch wel enthousiast over zijn, klik dan hier.

8 Comments

 1. Grappig is dat, hoe anders je er dan tegen aan kijkt. Ik hoef trouwens geen dashboard. Die anderhalve meter afstand bevalt mij prima. Ik laat het zo, denk ik. Ik ben nou eenmaal niet zo’n mensenvriend.

  Like

  1. Ik blijk ook minder om mensen te geven dan ik ooit dacht. Ooit had ik nog last van een stukje sociale druk, maar die is nu weggevallen… 😉
   Maar goed … De maatregelen worden steeds verder versoepeld, dus binnenkort moet ik mijn ruggengraat weer rechten …

   Like

  1. Ik kijk er ook slechts vanuit professionele interesse naar. Voor de rest houd ik mij braaf aan de regels (een aantal lijken zo op mijn normale levenswijze dat het nauwelijks als maatregel voelt) en hoor vanzelf wel wanneer ik weer naar kantoor moet (om maar een dwarsstraat te noemen).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.