Het was gezellig bij de grootgrutter…

Nee, niet aan mijn kant. Het is heel fijn dat ik bij mijn kleine grootgrutter nog altijd een hygiënisch schoongemaakt karretje, maar bij de grote grootgrutter was dat al een tijdje niet meer het geval. Daar mocht je het zelf doen maar na gezien te hebben hoe de mensen hutjemutje naar de fles stonden te grijpen, hield ik dat voor gezien. Ik pak dus een kar en blijf vanaf dat moment tegen mijzelf zeggen, van je gezicht afblijven, van je gezicht afblijven, verdorie nu zat je toch aan je gezicht. Thuis meteen je handen wassen. Welk effect thuis handen wassen op mijn gezicht heeft weet ik eigenlijk niet. ;-0

Terug naar het verhaal. Bij de kleine grootgrutter moeten wij klanten nu ook zelf ons karretje schoonmaken. Voor mij zijn twee mannen in de weer met de door de grootgrutter beschikbare hulpmiddelen. Ikzelf sta wat aan de kant om wifi aan te zwengelen. Er wandelt een echtpaar naar binnen. Zij staat bijna op de tenen van de mannen die de karretjes aan het schoonmaken zijn. Hij pakt de eerste de beste kar die hij ziet. ‘Die niet,’ gilt zij schril door de winkel. ‘Die hebben mensen aangeraakt. Die is niet schoon.’

Hij steekt van schrik zijn armen in de lucht en kijkt hulpeloos zoekend rond. ‘Waar staan de schoongemaakte karren dan,’ vraagt hij. Eén van de mannen voor hen is klaar met zijn kar, zet de fles terug op de tafel en vraagt de vrouw of zij opzij wil gaan zodat hij de winkel in kan. Hij zegt gelijk dat zij de karren zelf schoon moeten maken. ‘We moeten het zelf doen, pak een kar,’ gebiedt zij haar man. Die kijkt aarzelend naar zijn handen en pakt dan de kar weer vast. Hij gaat naast zijn vrouw, pal voor de ingang staan en begint onhandig te spuiten. Nou ja, niet spuiten. De sproeikop is kapot.

Hij druppelt wat van het spul op zijn handen en daarna op het handvat van het karretje. Wat zonder sproeikop niet echt lekker gaat. ‘Dat doe je fout,’ snauwt zij en pakt de fles uit zijn handen zonder positief resultaat. De tweede man is klaar met poetsen, zet ‘zijn’ fles op tafel en vraagt of hij er langs mag. Met een boze blik, mopperend op mensen die geen afstand bewaren, stapt zij aan de kant. Haar blik valt op de tweede fles. Met spuitstuk. Zij grist deze van tafel. Zij sprietst, hij poetst. De handvatten, meer niet. De fles wordt terug gezet, de stukken keukenrol weggegooid en zij pakt de achterkant van de kar vast en luid mopperend op alle mensen die geen karren schoonmaken en geen afstand bewaren wandelen zij samen, in bezit van slechts één kar, naar binnen.

Ik heb mijn grijns verborgen achter mijn handen. Mijn mantra niet aan je gezicht komen was daarmee al een bekeken zaak voordat ik voorbij het toegangspoortje was. Een nieuwe slechtste score ever. 😉

17 Comments

 1. Van jouw blog, én de reacties, valt mijn mond echt open van verbazing. Dit soort hysterische toestanden gaan hier aan ons dus echt helemaal voorbij… Bij elke super (en dat zijn hier allemaal buurtsupertjes) staan flesjes, waar je je handen onder kunt houden (en dat doet iedereen braaf, en pakt vervolgens een mandje), er zitten stickers op de vloer en de kassamensen zitten achter een plaat plexiglas, maar verder… Denen zijn er cool geloof ik. Godzijdank. Ik weet niet of ik ooit nog terug zou willen naar NL. Niet op korte termijn in ieder geval… :O

  Like

  1. Die constructie heb ik in het begin ook gezien, alleen wanneer iemand even niet opletten, waren de flesjes verdwenen. Ze werden in het ziekenhuis gewoon uit de toiletten gestolen…
   Nederlanders zijn een bijzonder volk….

   Like

   1. 😳 😳 😳 (dat zou hier, op het platteland, in de stad weet ik niet, echt nooit gebeuren… men is zoooooo braaf hier. Soms ergerlijk, maar ik begin er onderhand ook wel het ‘nut’ van in te zien…)

    Like

 2. Wat een drama die mannen. Ik laat de mijne in de auto. Moest bij de hofleverancier ook mijn eigen karretje poetsen. Vind ik eerlijk gezegd niet zo erg, zou willen dat ik weer een rollend mandje mag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hahaha! Wat een toestanden!
  Toen ik laatst boodschappen ging doen, dacht ik even dat er – terwijl ik van huis onderweg naar de winkel was – een vaccin gevonden was. Alles was ineens weer normaal bij de supermarkt. Geen schoongemaakte karren meer, geen stickers meer op de vloer, hartstikke druk binnen en niemand hield afstand. Ik vind het best gek dat iedereen ineens zo normaal doet (wat een leuke zin is dat, trouwens!). Er is toch niets veranderd?
  Aan de andere kant; ik verwachtte steeds een nieuwe golf besmettingen. Na Pasen. Na Hemelvaart. Maar er gebeurt (gelukkig) niks. Ik weet het niet meer.

  Like

  1. Sterker nog, door al het afstand houden zijn er ook minder mensen met griep- en verkoudheidsklachten. De laatste weken hebben we zelfs ondersterfte want alle besmettelijke ziektes hebben last van de 1,5 meter.
   Volgens mij (ik volg het een klein beetje) is de kans op buiten besmetting kleiner dan binnen. Iets met dichter bij elkaar zitten, de ventilatie en vaak langer bij elkaar in de buurt zijn.

   Maar wie ben ik…

   Like

 4. Tja, en hoe pak je dan als eerste die spuitfles, waar ieder aan heeft gezeten. En dan ook nog een doekje? Dit maakte ik deze week mee. Paniek in ogen van mensen, van hoe doe ik dit nu? Laatst vroeg ik waarom we het nu zelf moeten doen? Antwoord: we hebben daar geen personeel genoeg voor en de scholieren moeten weer naar school. Gisteren zei ik ook nog dat ik dat gedoe in de winkels zo zat ben, om elkaar heen te draaien. Lachwekkend is het in ieder geval (soms) Om deze reden kom ik maar zo weinig mogelijk en in zo weinig mogelijk winkels.

  Geliked door 1 persoon

 5. Verberg jij je grijns maar achter je handen! Daar had je alle redenen toe, haha.
  Tegen mijn principe in gebruik ik wegwerphandschoenen wanneer ik naar de super ga. Maar als ik die voor mijn grijns houdt, zijn ze ook nutteloos.

  Geliked door 1 persoon

 6. Haha ja, ik zie het zo voor me 🙂
  Ik was vaste klant bij de Jumbo, ook vanwege het lekkere gv brood. Maar die winkel is me te klein: teveel mensen die hun eigen ding doen, geen afstand houden, enz. Dus ben nu maar vaste klant bij (grote) AH. En bij de Rewe en Edeka, maar dan – blegh – met mondkapje 😷

  Like

  1. Eigenlijk wil ik ook even in Duitsland gaan shoppen, maar het idee van een kapje staat me nog steeds tegen. Dus liggen alle vier de maskertjes nog steeds in de kast.

   Like

Reacties zijn gesloten.