Langzaam went het…

Ik werkte nog niet zo lang toen de pleuris uitbrak en ik thuis moest gaan werken. Na een paar weken verzuchtte ik tegen Collega, ik vind het maar vermoeiend, al dat beeldbellen. Ik bleek niet de enige te zijn.

Ondertussen werk ik gemiddeld genomen eenmaal per week op locatie. In het begin zat ik grotendeels alleen, tegenwoordig komt Collega ook. Vorige week waren we zelfs in groter gezelschap. Na afloop zeiden wij tegen elkaar, het is wel vermoeiend, dat onder de mensen zijn.

Beeldbellen is beperkt. Iedereen zit achter een pc en je ziet alleen maar een klein stukje mens en een beetje achtergrond. Samen in een ruimte zijn voelt als een overload aan prikkels. Ik had er echt last van. Wat ik op zich bijzonder vindt. De overgang van werkloos en veel alleen thuis zijn naar werken met nog vijf collega’s in één ruimte heb ik fluitend gemaakt.

Vandaag was ik voor de derde week op rij samen met Collega op locatie. Enkel de middag, en deel van die middag had ik zelfs het kantoor voor mij alleen. Toen ik naar huis wandelde was ik wel moe, maar niet zo moe als de vorige keer. Volgens mij went het onder de mensen komen langzaam weer.

10 Comments

 1. Ik heb geen baan dus aan mijn reactie heb je weinig. Voorheen was ik zzp’er. Gaf ik bloemschiklessen en workshops groendecoraties. Had niet gelukt vanaf huis (-:
  Eerst vond ik het vermoeiend, thuis zijn met twee volwassenen, maar alles went…

  Like

 2. Ik was vorige week een dagje met één collega op kantoor. Ik moest er ook echt aan wennen, hoor. Wat een geruststelling dat dat niet aan mij ligt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat bijzonder is dat hè, hoe gemakkelijk we (de mens) ons aanpassen aan nieuwe situaties… Kun je nu ook al zeggen wat je – uit de grond van je hart – fijner vindt? Geen prikkels, of geen mensen?

  Like

  1. Ik weet het eigenlijk niet.
   Wat ik wel weet is dat ik het menselijke contact nu ik werk heb minder mis dan toen ik werkloos was…

   Geliked door 1 persoon

 4. Wij werken in principe nog tot 1 september zoveel mogelijk thuis. En daarna? Ik ben benieuwd.
  Ben sinds 10 maart drie keer op kantoor geweest en morgen ga ik weer een keer.

  Like

  1. Deze week al tweemaal, morgen waarschijnlijk weer, net als maandag. Sommige werkzaamheden kan ik alleen op locatie doen. Maar morgen en maandag blijf ik maar net zo lang als nodig is.
   Vandaag was volgens mij de eerste keer dat ik een hele dag op locatie heb gewerkt. Niet eens mijn eigen locatie.

   Like

Reacties zijn gesloten.