Het nieuwe normaal

Om maar met de deur in huis te vallen: Ik heb weinig problemen met de maatregelen die genomen zijn om Corona het hoofd te bieden. Verder vertrouw ik de wetenschappelijke onderzoeken waarin wordt gesteld dat het een natuurlijk virus is. Ik geloof dus niet in 5G als de grote boosdoener en heb he-le-maal niets met alle roeptoeters die menen dat Bill Gates het virus op de wereld los met als doel de hele mensheid door middel van een vaccin, voorzien van microchip, te reduceren tot een soort van zombiestaat, geregeerd door de happy few. Een soort Hunger games dus. Verder ben ik blij dat de maatregelen dusdanig gewerkt hebben dat het forse aantal voorspelde doden uit is gebleven. Dat de maatregelen werken is duidelijk. Het aantal mensen wat momenteel last heeft van griep- en/of verkoudheidsklachten ligt lager dan normaal, en zelfs het aantal aids besmettingen is gedaald.

Toch weiger ik het nieuwe normaal te omarmen. Dit is een tijdelijk abnormaal, en zo wil ik het ook blijven zien. Ik ben dus ook geen voorstander van het invoeren van de coronawet die de verschillende noodverordeningen die momenteel van kracht zijn, moet vervangen. Noodverordeningen zijn bedoeld voor acute situaties, en corona is niet meer acuut. Hierdoor komen de grondrechten van dé Nederlander in gevaar. Om dat gevaar te omzeilen wil het komisch duo De Jonge en Grapperhauser met ingang van 1 juli a.s. Nederland de coronawet door de strot duwen. Een wet die net zo beperkend is als de noodverordeningen, zo mogelijk nog multi-interpretabel, behoorlijk knibbelt aan de grondrechten van wederom dé Nederlander en die ook nog eens een zeer vage einddatum heeft.

Met name die vage einddatum vind ik niks. Hoewel geen fan van de huidige regerings-partijen wil ik best in hun goede bedoelingen geloven. Maar ja, volgend jaar vinden er wel tweede kamer verkiezingen plaats en als die wet dan nog steeds van kracht is, en alle complot therorie-isten stemmen op vage partijen waar ze meer vertrouwen in hebben dan in de gevestigde orde, kunnen we wel eens van een koude kermis thuis komen.

Ik ben het er dus niet mee eens. Gelukkig de oppositie ook niet. Alleen…. zoals het er nu naar uitziet wordt het parlement buiten spel gezet waardoor Nederland terug in de tijd wordt geworpen. Een eeuwtje of anderhalf.

Ik duim dat ik mij voor niks zorgen maak.

Bron: Volkskrant, 9 juni 2020

9 Comments

 1. Ik las ook van diverse mensen dat de term ‘het nieuwe normaal,’ ongelukkig gekozen is, en dat we er niet aan moeten wíllen wennen omdat het geen gezonde toestand is.

  Like

 2. Tussen de demonstraties door willen ze ‘even’ de grondwet veranderen. Beetje vreemd dat ze de burgemeesters van dit land ook als incapabel beschouwen. Nou weet ik er wel een paar, maar toch die weten toch veel beter of een evenement passend is of niet. En dan heb ik het uiteraard over het minst belangrijke deel van het geheel.Maar hoe willen ze die wet na gaan leven dan? Meer boa’s inzetten? De afstand wordt niet gehouden, al weken niet. Moeten boetes dat gedrag gaan veranderen? Ik denk dat die 2 clowns een heel ander doel hebben met die wet.

  Like

  1. Nog meer BOA’s die het zelf allemaal niet snappen… Lijkt me niet echt verstandig. Net zo min als deze wet.

   Like

 3. Ook ik deel jouw zorgen.
  De prietpraat van alle complot theorieën leg ik naast mij neer. Al maak ik mij daar meer zorgen om dan om de Corona ….

  Stille groet,

  Like

  1. Soms denk ik dat het voor mensen makkelijker is om in een complot te geloven dan te erkennen dat we met zijn allen de wereld aan het vernietigen zijn. Als je dat beseft, heb je een aandeel. Een ander de schuld geven is veel makkelijker.

   Like

  1. Je.. Tussen BLM berichten door had ik het bijna gemist….En ik mij maar druk maken over Mr Orange die allerlei wetten er door wil drukken zodat Amerika dadelijk een dictatuur is. (Ook daar ja)…

   Like

Reacties zijn gesloten.