Niet gelogen

‘Een goede keuze,’ zei de monteur over mijn nieuwe HR-ketel. ‘Deze is een stuk energiezuiniger dan de vorige, zonder dat je aan kwaliteit inboet.’ Dat zijn woorden die ik graag hoor, maar waarvan ik ook denk, eerst zien, dan geloven. Diezelfde gedachten had ik ook toen de badkamerverkoper zei, ‘en de douchekop is waterbesparend.’

Ik bedoel maar, de keukenkraan is ook waterbesparend, maar daar kwam me een partij water uit. Kwam ja. Toen Zoon op zijn kop in het gootsteenkastje lag om uit te zoeken waar de verstopping vandaan kwam, heeft hij de watertoevoer iets dichtgedraaid. Ik kan nu handen wassen zonder dat het water alle kanten op vliegt.

Zoals eerder geschreven vang ik momenteel het koude douchewater op om daarmee de buitenplanten water te geven. Drie dagen nadat ik hiermee ben begonnen viel het water met bakken uit de hemel. Zodoende ving ik twee dagen het koude water op, voordat ik de bak mee naar buiten nam. De planten hadden nog steeds geen water nodig, dus goot ik het water over in de gieter die daar staat.

Het is een gieter van vijf liter. Het opgevangen water van twee dagen past er precies in. Dat betekent twee dingen: Het water is best wel snel warm (dus de ketel doet wat de monteur beloofd heeft) en eigenlijk komt er niet zo gek veel water in één keer uit de douchekop. Inderdaad, waterbesparend. Iets waar ik tijdens het douchen he-le-maal niets van merk. Ik word nog net zo nat als vroeger.

Heerlijk als je zo makkelijk groen kunt zijn.

8 Comments

 1. Ik vind dat dus echt heel knap, he. Zo groen ben ik duidelijk niet. Voor mij valt dit onder ‘gedoe’ 😦

  Like

  1. Zou wel even checken wanneer jullie regio van het gas moet. Of er eentje kopen met ruilgarantie Of huren..

   Like

 2. Die eerste koude druppels bij het douchen gebruik ik om mijn haren te wassen.
  Iemand vertelde mij ooit dat dat helpt tegen grijze haren. Maar misschien was dat wel een leugen. Want ondertussen verlies ik steeds meer wilde haren.

  Vrolijke groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.