SFS2020 van start en ik voel een serie opkomen

Ondanks het bij lange na niet halen van het vooraf bepaalde aantal gewenste deelnemers is op 21 juni toch Slow Fashion Season 2020 van start gegaan. De mensen die zich wel hebben aangemeld blijken dusdanig enthousiast dat de organisatie de hand over het hart streek.

Omdat de deelnemers teller weken rond de 7.000 bleef hangen dacht ik, jammer maar helaas. Het niet doorgaan had een voordeel. Mijn zomerse kledingkast behoeft enige uitbreiding en daar hoefde ik dus geen haast mee te maken. Het wel doorgaan voelde voor mij even als een onwelkome verrassing. Belachelijk natuurlijk. Ik heb mij bewust aangemeld. Bovendien, helemaal nieuwe kleding kopen mag dit jaar volgens de regels wel; als de kleding maar duurzaam en ecologisch verantwoord gemaakt wordt, en lokaal gekocht.

Ondanks de verzengende hitte wandelde ik vandaag aansluitend aan een paar uurtjes werken naar mijn favoriete lokale winkeltje. Ik was toch in de buurt. Voordat ik begon met uitpuffen zei ik nog, ‘Jurk, rok of broek, koele natuurlijke stof, zakken en geen kraagje.’ De verkoopster ging aan de slag en had al snel een zes jurken en een broek in de paskamer hangen. De tweede jurk die ik aantrok was perfect. Voor de vorm probeerde ik nog een tweetal andere exemplaren maar verkocht is verkocht.

Terwijl ik neer zijg op de kruk om mijn schoenen aan te doen besef ik ineens dat ik mijn beurs en dus ook mijn pinpas niet bij me heb. Aha, zie ik jullie denken, de serie waar je het over hebt is ik heb mijn momenten maar dit was niet zo’n moment. Ondanks dat haar lichaamstaal zei dat zij er niet in gelooft dat ik vandaag nog terugkom (en ik geef haar geen ongelijk, want ik twijfelde zelf ook) heeft de verkoopster heel lief de jurk aan de kant gehangen. Als ik voor vanavond haar niet kom halen gaat-ie terug het rek in.

Tot mijn eigen stomme verbazing wandel ik zo dadelijk, na de lunch, voorzien van beurs en gevulde fles water terug naar het winkeltje en koop niet alleen die verschrikkelijke mooie jurk, maar ook de flodderbroek met zakken die ik gepast heb. Volgende maand ga ik wel weer eens nadenken over mijn budget. Nu doe ik even ruig. Tenslotte heb ik vorige maand mijn vakantiegeld ontvangen en is het nu zaak de plaatselijke economie te stimuleren. De rest van de dag doe ik dan niets meer. šŸ˜‰

10 Comments

 1. Hm. Ik kijk verkoopsters altijd heel kwaad aan zodat ze uit de buurt blijven. De laatste keer dat ik in een kledingwinkel was, was om een winterjas te kopen. En aangezien dat gelukt is, hoef ik dit jaar helemaal niet te shoppen! Juich!

  Like

  1. Die tactiek heb ik ook altijd gehanteerd maar dit winkelde toch wel heel erg relaxt. Ik hoefde niet elk kledingstuk op zakken en kraagjes te checken, dat werd voor mij gedaan. (Dit was ook een andere dan mijn niet echt favoriete verkoopster, al had ik daar de laatste keer dat ik er was wel even een connectie mee. Maar dat wijd ik voor 100% aan 4 weken social distancing…)

   Like

  1. Dan moet ik die eerst maken.. En zonder passpiegel in huis… wordt dat weer frobelen met de zelfontspanner. Zal wel weekend worden.

   Like

 2. In deel 2 van deze serie verwacht ik foto’s van deze aankopen!

  Eigenlijk moet ik dat ook eens doen, een verkoopster als semi-personal shopper inzetten.

  Like

  1. De serie is meer bedoeld voor mijn ‘oeps-momentjes’…

   Het is geluk hebben met de verkoopster maar als je er eentje treft die gevoel voor mensen heeft en de collectie kent, pas je ineens de meest bijzondere combinaties en krijg je het ook te horen wanneer iets niet past of staat.

   Ik ben uiteindelijk met een hele nieuwe zomergarderobe naar huis gegaan. De jurk hing er nog, en terwijl ik de broek uit het rek pakte viel mijn oog op een jurkje wat er tussen de middag nog niet hing (en wat super stond) en uiteindelijk heb ik ook nog twee shirtjes bij de zomerbroek gekocht.
   Bij vertrek heb ik haar bedankt voor haar hulp en zij bedankte mij omdat ik op haar oordeel vertrouwde.

   Succes met het vinden van je semi-personal shopper.

   Like

Reacties zijn gesloten.