Veilig vergaderen

Dinsdag tijdens het afdelingsoverleg zei onze leidinggevende, Wij werken nog steeds zoveel mogelijk thuis. Mocht het nodig zijn dat we wel op locatie werken, dan hanteren we de regels zoals vastgelegd in het document Veilig Vergaderen.

Vandaag had ik een afspraak op locatie in een vergaderzaal. Ik bekeek de richtlijnen. Het bleek een flink boekwerk. De meeste regels komen aardig overeen met wat onze Minister President gisteren wederom herhaald heeft. Thuisblijven als je niet gezond bent, niezen in de elleboog, papieren zakdoeken gebruiken, handen wassen en afstand bewaren.

Alleen het handen wassen is vervangen door handen ontsmetten. Hiertoe staat zo ongeveer op elke tafel een fles hand sanitizer. Vroegah, bij mijn vorige werkgever, gebruikte ik bijna altijd de sanitizer. Daar hadden ze een of ander duur maar vooral goed spul. Sneldrogend en wanneer je aansluitend een boterham at, proefde je het spul niet.

Maar ja, toen werkte ik in een ziekenhuis, tegenwoordig binnen de verpleegtehuizen zorg. U weet wel, de sector die pas in aanmerking kwam voor persoonlijke beschermingsmiddelen toen het kalf samen met het schaap over de dam de put en de sloot aan het dempen waren. Wij hebben een voorraad van het door DSM gemaakte noodspul ontvangen.

Het droogt net zo snel als het dure spul, maar als je een kwartier na gebruik per ongeluk je mond aanraakt, krijg je acuut de sensatie of je ontsmettingsmiddel hebt gedronken. Een vieze, bittere smaak is het.

Nou ja, misschien dat ik nu eindelijk leer om van mijn gezicht af te blijven want ondanks het feit dat ik dat spul dik drie uur geleden voor het laatst heb gebruikt, en ik daarna nog een zak paprikachips soldaat heb gemaakt, smaak mijn onderlip nog steeds yuk. 😉

10 Comments

  1. Mijn man moet ook nog steeds thuiswerken. Die ontsmettingsflessen zie ik vooral als ik naar de bieb ga, en dan gebruik ik ze ook braaf.

    Like

Reacties zijn gesloten.