Een zwijmel op zaterdag: bardcore

Een jaar of twee zwijmelde ik, samen met een x-aantal andere bloggers, op zaterdag. Op zaterdag las ik bij andere blogs dan waar ik normaal las. Op zaterdag had ik bezoekers die anders mijn deur voorbij liepen. De eerste 50 entries lukte het mij nog wel om een favoriete plaat aan een gebeurtenis te koppelen; lukte het niet viel ik terug op de fenomenale muziekkennis van Collega Muziekkenner. Uiteindelijk moest ik steeds vaker bij hem aankloppen en ben ik gestopt met zwijmelen. Wel heb ik de zwijmelaars nog een tijdje gevolgd, maar langzaam verwaterde de bezoekjes en uiteindelijk vielen ze stil.

Van de week stuitte ik op een muziekstuk (met bijbehorende muzieksoort) en ik dacht, dat is iets voor zwijmelen op zaterdag. Het was vanmorgen even zoeken wie tegenwoordig de zwijmel-organisatie in handen heeft (want als ik het doe, dan doe ik het goed) maar het is gelukt.

Presenteer ik jullie hierbij Hildegard von Blingin’ met een medieval geïnspireerde (bardcore) versie van Somebody That I Used to Know.

Voor meer zwijmels verwijs ik graag naar Natasja.

13 Comments

 1. Van het nummer hoor ik liever de echte versie, maar ik ga ze wel opzoeken want ik vind die stijl wel iets hebben. Zwijmelen is er bij mij ook niet meer bij. Ik zag ook dat anderen de moeite niet echt meer namen, als in alleen een YT filmpje online gooien. Bij de eerste verhuizing van organisator ging het nog maar daarna was de liefde er uit. Meestal waren de ingestuurde nummers ook totaal mijn smaak niet, dat is bij dit wel anders. Medieval klinkt gewoon lekker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi! Misschien moet je gewoon af en toe zwijmelen. Ik heb er ook nog eentje liggen. Maar ja, die gaat alwéér over dat kind. * rolt met ogen *

  Like

  1. Misschien zwijmel ik wel af en toe..
   En jij mag best over dat kind schrijven. Ik lees die blogs graag…

   Like

 3. Fijne muziek om de avond mee te beginnen.
  Ik wordt er een beetje Zen van.
  Kende het niet maar ligt lekker in het gehoor.

  Like

  1. Het is een modern nummer in een medieval jasje… En er blijkt een hele cultuur rondom dit soort muziek te zijn.. Tot middeleeuwse metalica aan toe… Sinds mijn ontdekking zet ik het dagelijks een uurtje aan..

   Geliked door 1 persoon

      1. Ik kwam Hildegard tegen op het Insta-account van Bernadette Banner, historical dressmaker. Ik heb wel eens filmpjes van haar hand geplaatst.
       Ik was gelijk ‘hooked’…
       Er zijn momenten dan kan ik heel blij worden van social media.

       Like

  1. Lief van je.
   Ik had gezien dat Natasja het stokje over heeft genomen, maar vanmorgen toen ik ging publiceren was er nog geen link partij beschikbaar en oogde het wat stil op haar blog..

   Like

   1. Ik blog nog alleen trouw de wekelijkse zwijmel en meestal zet ik de zwijmel vrijdagavond laat klaar. Het is inderdaad wat stiller dan het ooit was.
    Ik vind het nog steeds leuk om muziek te plaatsen die me op dit moment raakt.
    Maar ik vind het leuk dat de de zwijmelplek gevonden hebt.
    Je muziekstuk heb ik van genoten. Mooie, bijzondere uitvoering.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.