Achteraf is het leuk

Een week na de verhuizing was ik er al achter dat mijn open balkon op het Zuiden bij temperaturen van 25 graden of meer verandert in een open bakoven. Ik laadde Zoon in en samen gingen we naar een bouwmarkt in de buurt om parasol + voet te kopen. Ik ging voor een rechthoekig exemplaar van 1.50 x 2.50 meter en bleef de hele dag aan het schuiven. Ergens ontbrak altijd een stukje stof. Menig keer zei mijn rug auw wanneer ik de parasol verschoof.

In de zomer stond de parasol of op het balkon, of in de hoek van de kamer. Overwinteren deed dat ding in de gang. Begin januari werd de parasol verbannen naar de schuur. Iets met de weg vrij maken voor al het bouwvolk wat mijn huis overnam. De voet stond nog onder de tafel op het balkon.

In mei kwam de grof vuil ophaal dienst van de Gemeente Venlo de laatste meuk ophalen. De schuur werd leger en leger en ineens stond de parasol in het zicht. In een opwelling pakte ik dat ding op en zette haar buiten. Bij het grof vuil.

Vorige week bakte ik van mijn balkon af. De hoogste tijd voor een nieuwe parasol. Zoon en ik gooide er een heus waren vergelijkend onderzoek tegenaan. De meeste parasols waren te groot voor mijn balkon en/of te zwaar voor de parasolvoet. Of uitverkocht! Of spuuglelijk. Nu de Nederlander de zomer in Nederland doorbrengt zijn airco’s en parasols ineens heel populair.

Uiteindelijk vond ik bij een bekend tuincentrum de parasol van mijn dromen. Kuch. 2.50 x 2.50 m en geel-oranje van kleur. Klein genoeg voor de parasolvoet. Perfect voor mijn balkon dus. Ik aarzelde niet langer, gooide ook nog een beschermhoes in de winkelwagen en klikte op bestellen.

Zaterdag is de parasol geleverd. Vakkundig schoof Zoon de onderdelen in elkaar. Geef even de sluitring van de parasolvoet, zei hij. Voor de schijn ben ik nog in de schuur gaan kijken. Voor de schijn inderdaad. Want die sluitring, die zit nog aan de stang van de oude parasol en ligt dus al een tijdje op de stort.

Zucht. Natuurlijk is er voor deze parasolvoet geen losse ring te bestellen. Vanmiddag ga ik even naar een vestiging van het tuincentrum hier in de regio en koop een andere parasolvoet. Een vulbaar exemplaar op wielen. Eentje die een parasol van 40 kilo aankan. Hoef ik ook niet meer bang te zijn dat de parasol omwaait. Of in ieder geval minder bang.

14 Comments

 1. Zo herkenbaar! Wekenlang iets bewaren (schroefje, klepje, veertje, dopje). Wekenlang denken ‘waar is dat toch van?’. Het weggooien en dan ontdekken dat het een onmisbaar onderdeel van je * vul hier elk gewenst artikel in * is. Een parasol voet op wielen is heel slim. En die nieuwe categorie wordt mijn favoriet, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een herstructurering van de categorien op mijn blog is ook op zijn plaats.
  Maar of ik daar ooit aan wil beginnen.

  Veel plezier met jouw parasol.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben al jaren bezig met blogberichten in categorien plaatsen en voorzien van relevante tags/labels. Tot nu toe heb ik de indruk dat ik dat vooral voor mezelf doe. En toegegeven, bij anderen klik ik ook niet regelmatig op een categorie of tag.

  Zelf heb ik een flink zware en grote parasol georven, die ik in de zomermaanden voor m’n achterraam plaats zodat de warmte beter buiten blijft. Van dat ding ben ik de voet kwijt. Niet erg, hij/zij/het past prima in een ronde buitentafel. Vaak laat ik ‘m ’s nachts ingeklapt buiten staan. Bij hele harde wind doe ik moeite om dat ding uit de tafel te trekken en in de schuur te zetten.

  Geliked door 2 people

 4. Dat zou ook een actie voor mij zijn. Ik dekte in Eindhoven mijn ramen af. Folie plakt perfect met een sopje. Dat bleef beter zitten dan een parasol ooit zou blijven staan.

  Geliked door 1 persoon

  1. De parasol gaat weinig zon buiten houden. Iets met bijzondere ligging van balkon ten opzichte van huis..

   Like

 5. Ik hield er dus een blauw oog aan over – het verschuiven van een loeizware parasolvoet.
  Wat heb je toch een gezellig balkon!

  Like

  1. Gemeen ding, die parasolvoet van jullie.
   In de winkel heb ik heel even geaarzeld, maar ben toch voor de verrijdbare gegaan. Leek mij veiliger..

   Thanks.

   Like

  1. Ik ben er laatst, op een regenachtige zondag, eens voor gaan zitten. En een aantal avonden later die week. Gelijk ook wat baggerblogs verwijderd en schoon schip gemaakt bij de foto’s.

   Alleen deze categorie heb ik toen overgeslagen. Nu dus toch maar wel aangemaakt. Wellicht dat-ie ooit een andere naam krijgt. We shall see.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.