Gegroeid

Tijdens het inrichten van de keuken leek het mij een goed idee de pot met koffiecups op de bovenste plank te zetten. Esthetisch gezien klopt dat idee volkomen, maar ik liep er al snel tegenaan dat ik net twee centimeter te klein ben met enig gemak iets op die bovenste plank te zetten. Van al dat rekken, strekken en op mijn tenen staan word ik moe, dus al snel stonden de cupjes naast het koffiezetapparaat.

Op de andere hoogste plank stonden gebruiksvoorwerpen zoals de vergiet, de maatbeker en wat schalen. Aangezien ik die geen vier tot vijfmaal per dag nodig heb, vond ik het niet erg om zo af en toe op spitzen te lopen en mij uit te strekken als een grootste boom uit het bos.

Afgelopen weekend speelde badkamer en keuken voor fotomodel. In de dagen voorafgaand aan het bezoek van de fotograaf poetste ik mijn huis dat het een lieve lust was, en ik zette de koffiecups weer op de bovenste plank. Dat ging mij met gemak af. Voor de zekerheid pakte ik de pot van de plank, zette de pot weer terug. Allemaal zonder op mijn tenen te hoeven staan, en zonder mijzelf te hoeven overstrekken.

Ha, dacht ik, ik ben de laatste maanden niet alleen in de breedte, maar ook in de lengte gegroeid. Gezien mijn leeftijd zit dat laatste er trouwens niet in. Krimp is eerder aan de orde. Zo komt het dat ik tot de conclusie ben gekomen dat ik de laatste maanden wat beter rechtop ben gaan (zitten en) staan en dat de yoga haar vruchten af begint te werpen.

Behalve in de breedte. Mijn centimeters (en bijbehorende kilo’s) weten van geen wijken. Nou ja, je kan niet alles hebben. Met wat extra lengte ben ik al reuze blij!

6 Comments

  1. Ik heb hetzelfde probleem met mijn bovenste keukenkastjes. Het wordt tijd dat mijn pilateslessen weer beginnen, begrijp ik. Overigens bedenk ik me nu dat het tot die tijd een goed idee is om de koektrommel wat hoger te zetten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Liesbeth heeft goede ideeën ja… Zet de loekjestrommel iets boven je macht, en over een maand hoef je niet meer naar pilates..

      Like

Reacties zijn gesloten.