Ergonomische werkplek

Ik schreef het eerder: werken aan de keukentafel bleek niet ergonomisch verantwoord. Binnen een paar weken verkrampte mijn schouders enigszins en een maandje later bleek de hoeveelheid kontvet niet voldoende om een houten kont te voorkomen. Het werd tijd voor een echte thuiswerkplek en een dikke maand geleden heb ik die werkplek in gebruik genomen.

De laatste tijd werk ik zo af en toe ook weer aan het bureau wat mij op 16 februari van dit jaar is toegewezen. Omdat ook collega’s gebruik maken van deze werkplek (1,5 meter afstand en zo) begin ik elke werkdag met het instellen van de stoel, waarbij ik het idee heb dat het niet eens elke keer dezelfde stoel is.

De eerste paar keer dacht ik dat het verbeelding was, of dat die lage rugpijn en strakke schouders door de wandeling naar en van het werk veroorzaakt wordt, maar sinds maandag weet ik wel beter. Maandag ging ik met de auto naar het werk en ook die avond had ik last van mijn rug en schouders. Zelfs een beetje erger dan anders. De wandeling doet mij duidelijk meer goed dan kwaad.

Dat gaat nog wat worden wanneer wij weer geacht worden vanaf kantoor te werken. Want om nu elke keer mijn eigen stoel van huis mee te nemen, dat vind ik wat overdreven. Buiten het feit dat de wieltjes zo snel slijten wanneer ze tweemaal per week 4 kilometer heen, en 4 kilometer terug over de straat worden gesleurd.

Nou ja, komt tijd komt raad. Rond de tijd dat we weer regelmatig op kantoor mogen werken zijn we vast al verhuisd naar de nieuwe locatie, en misschien zijn de werkplekken dan wel voorzien van nieuw, ergonomisch meubilair. Misschien….. Een mens mag toch dromen?

14 Comments

 1. Denk je dat jullie weer volledig op kantoor moeten gaan werken tzt? Dat zou toch jammer zijn lijkt me. Misschien dat bedrijven een norm kunnen invoeren voor personeel dat thuis kan werken? 50-50 of zoiets? Ik zie dat wel zeggen.
  En kunnen ze bij jou op het werk niet een speciale stoel voor je aanschaffen?

  Like

  1. Zoals er nu over gesproken wordt, zoeken de meeste mensen iets van een combinatie. Twee dagen kantoor, twee dagen thuis. En dan mag niet iedereen dezelfde twee kantoordagen kiezen. Tenminste, nu niet. Later wellicht wel.

   En die stoel… Tegen de tijd dat we gaan verhuizen ga ik daar eens over beginnen. Nu heeft dat weinig zin. Ik ben er te weinig, en er wordt nog steeds ‘geschoven’ met het meubilair.

   Like

   1. We hebben om te beginnen al een lang bureau met drie werkplekken, die je dus niet kan stellen. Dus dan moet echt alles op de schop. Gaan ze denk niet aan beginnen gezien er verder niemand klachten heeft.

    Like

    1. Nee, dan wordt het denk ik lastig. Terwijl jij er zoveel profijt van zou hebben (en zij daarmee ook)..

     Like

 2. Hm. Hoop dat het beter is op de nieuwe locatie. Nou ja, even afwachten maar. En anders een werkplekonderzoek aanvragen bij je arbodienst. Ja, dat kost centjes. Maar als jij uitvalt met RSI zijn ze duurder uit.

  Like

  1. RSi loopt wel los… De volgende keer toch maar eens op zoek naar een goede stoel. Maar dat neem ik mij elke keer voor, en als ik dan op locatie ben… Plof ik neer en begin te werken…

   Like

    1. Tja, als wiebelen of schommelen niets voor jou is. Mij helpt het.

     PS: de website voor de schommelstoelen opent niet voor jou.

     Stille groet,

     Like

 3. Flexplekken zijn zo achterhaald.
  Net als kantoortuinen.

  Sterkte met je lichamelijke ongemakken.

  Heb je al eens op een wiebelkruk gewerkt?

  Meelevende groet,

  Like

  1. Normaal is mijn werkplek geen flexplek. Nu we vanwege corona 1,5 meter afstand moeten houden, wijken collega; s wel eens uit naar de werkplekken van mij en mijn collega’s. Wij zitten in een apart kantoor, met voldoende afstand tussen de zes bureaus om ook bij een ‘volle’ bak nog veilig te zijn. Mits we blijven zitten en slechts één voor één aan de wandel gaan..

   Ik heb al allerlei soorten stoelsel gehad. Dat gewiebel is niets voor mij. Daardoor word ik teveel afgeleid.

   Like

Reacties zijn gesloten.