Zij dus ook..

Ik heb in mijn leven drie soorten kapsels gehad. Kort en kek, dreadlocks en de tussen coupe. Het laatste modelletje staat tegenwoordig ook bekend als coronalook. Vanwege de ongelijke cyclus kan je mij uittekenen in de tussen coupe. De cyclus gaat zo. Ik laat mijn haar kort knippen, laat het zes tot acht weken later nogmaals kort knippen en besluit drie dagen na die knipbeurt dat ik mij toch prettiger voel bij lang haar. Bovendien is dat makkelijker want met speldjes en sjaaltjes kan je niets best wel op iets laten lijken. Een jaar of twee tot drie later, wanneer de a-symmetrische coupe weer bijna symmetrisch is en de paardenstaart geen extra schuifjes nodig heeft om boven op mijn bol te blijven zitten heb ik van de ene op de andere dag genoeg van de klitten (mijn haar klit enorm) en de lange droog tijden. Zonder er verder over na te denken bel ik de kapster en laat het kort knippen.

De kapster kent mij, en doet haar best om mij een korte kekke coupe te geven, waarbij mijn oren bedekt blijven. Niet vanwege het formaat van mijn oren, maar omdat het aan laten groeien van de haren boven je oren het stomste effect geven. Dat haar springt alle kanten op, en is eigenlijk niet geschikt om met spelden in bedwang te houden. Gedwee laat ik haar haar gang gaan, knik dat zij gelijk heeft, en acht weken later weet ik haar te overtuigen van mijn nadrukkelijke wens mijn haar kort te houden… Om twee maanden later met van die verschrikkelijke piekende plukken boven mijn oor rond te lopen.

Maar goed. Spelden, schuifjes en whatnots dus. Ik dacht dat alleen ik daar last van had. Dat alleen ik altijd met van die ondingen in de weer ben. Staartjes heb die de naam staart niet mogen hebben omdat het vier haren in een elastiekje betreft,

Van de week tijdens het boodschappen doen kwam een jongeman met hipstercoupe mij tegemoet lopen. Je weet wel, nek en oor-partijen strak opgeschoren en de rest in een hoge staart. Oké, in dit geval staartje, zag ik toen hij stil bleef staan en zich omdraaide. Bij het voorbij lopen viel mijn oog op 100 triljoen schuifjes en speldjes om alle niet opgeschoren haren richting een zielig staartjes te leiden. Ineens voelde het hebben van een coro–tussen coupe helemaal niet erg meer maar juist een beetje hip.

Wat ik eigenlijk wil zeggen. Mijn haar klit weer enorm en ik zit ondertussen op een gemiddelde droogtijd van zes uur. Kort is eigenlijk ook best wel heel erg leuk, toch?

12 Comments

 1. Haha ja, herkenbaar die cyclus.. ik heb in elk geval altijd op dag 3-4 van mijn “nieuwe haar” even zo’n enorm spijt- en baalmoment. Scheelt wel dat ik inmiddels weet dat dat deel is van de cyclus en het dus ook weer overgaat 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind kort jou heel leuk staan, hoor. En wat langer ook. Ik riep laatst ook ‘ik laat het kort knippen’ maar dat was bluf. Ik wil een staartje kunnen maken op bad hair days want die heb ik regelmatig. Ik heb ook maar een prutstaartje maar ik wikkel mijn stiekje erom en bij de laatste wikkel trek ik mijn staart er niet helemaal doorheen. Dan trek ik wat pieken omhoog en dan lijkt het heel wat. 🙂

  Like

  1. O, en ik prijs me gelukkig met sneldrogend haar. Zelfs met mijn aanzienlijke lengte is het in 2 tot 3 uur droog 😁

   Like

   1. Van de week 5 uur …. Toen was het 11 uur en wilde ik naar bed, en heb maar in een vlecht gedaan. Wat dus weer lukt. Bijna lang dus…

    Like

 3. Dat best korte kapsel stond je wel heel erg goed moet ik zeggen. Ik ben nu onderweg naar grijs ….. en dus gingen mijn haren (die in die Corona weken heel wat waren gegroeid, zeg maar tot schouderlange) er af. Ik ben nu “kort en pittig op weg naar grijs”

  Like

  1. Dat is de pest van foto’s…. Dan denk je, dat stond eigenlijk best wel heel erg goed. Net als al die a-symmetrische kapsels. Nou ja… Ik heb heb pas over drie weken de tijd om een afspraak te maken (vakantie) en las elders dat mijn kapster dan ook vakantie heeft. Dus ik kan nog een paar weken dubben, of heel snel een afspraak maken. Heb zoveel overuren dat het ook wel even onder werktijd kan…

   Like

 4. Ik bespaar jou de foto’s.
  Maar met een tondeuse houd ik het heel
  kort. Wanneer ik shampoo nodig heb voor mijn haar gebruik ik de tondeuse weer.
  Ach, mannen met haar of vrouwen met haar???

  Het zijn 2 verschillende invalshoeken.

  Vredelievende groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.