Daar sta je dan met je vooroordeel

Soms lees je een berichtje in de krant (of op Facebook) met als kop Man schiet zich tijdens het schoonmaken van geweer in de voet. In het artikel wordt het gebeuren beschreven als een ongelukje met een humoristische ondertoon. Een momentje van afleiding, pang, auw. Meestal staat er een foto bij van het slachtoffer, soms zelfs met het gewraakte geweer in de hand.

Ik vind die momentjes nooit humoristisch. Denk altijd verder. Aan de kat van de buren, de peuter die rondkruipt, moeder de vrouw die net op het verkeerde moment een kopje koffie komt brengen. Vind de personen meer dader dan slachtoffer. Bovendien vind ik schutters die zo weinig verstand hebben van hun speeltje te stom voor woorden.

Gisteren ging Zoon paintballen. Dat doet hij al een jaar of tien met enige regelmaat. Soms is de regelmaat ver te zoeken. Zoals het afgelopen jaar. Een paar weken geleden ging hij richting speelveld om mee te helpen opruimen. Het virus kreeg hem weer te pakken en gisteren vertrok hij bepakt en bezakt richting speelveld.

Weer thuis werd de schade in ogenschouw genomen. Aan de binnenkant van zijn dij zat een lelijke plek. ‘Degene die dat op zijn geweten heeft stond veel te dichtbij,’ zei ik. ‘kwashetzelf, zei Zoon.

Te stom voor woorden. Ugh. Daar sta je dan met je vooroordeel. šŸ˜‰

7 Comments

  1. Het schijnt dat de trekker maar heel weinig nodig heeft om het paintgun plop te laten zeggen…
   Nou ja, gelukkig was het een balletje verf en geen (rubber) kogel…

   Like

 1. Amen maar met als enige kanttekening dat ik het nog snap tijdens het spel. Hij loopt niet met zo’n ding op straat. Hier in de buurt hoor en zie je ze nog wel eens. Toen ik de politie belde dat ze duiven aan het schieten waren werd ik afgescheept ondanks het enkele meters verderop gelegen fietspad en het tijdstip van zaterdagmorgen. Later hoorde ik dat de band van een jochie lek was gegaan op dat fietspad en dat tijdstip. Precies wat jij benoemt is waarom ik ook niet van reanactors hou met wapens. Ze lijken echt en wie zegt dat ze daadwerkelijk onklaar gemaakt zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarom staat het ook in de categorie ‘Achteraf is het leuk’ … Soms alleen voor derden en niet voor het ‘slachtoffer’ zelf en niet voor derden, maar een kniesoor die daar op let…

   Like

Reacties zijn gesloten.