Toet & Co: In de sterren

Met een rotklap valt mijn koffiemok kapot op het laminaat. De Boysz zijn er als de kippen bij om de brokstukken in ogenschouw te nemen. ‘Hoef je niet meer naar de winkel toe om er eentje bij te kopen,’ zegt Toet bij wijze van troost. ‘Nu zijn ze alle twee kapot.’ Rozi wil weten hoe dit nou weer kon gebeuren. Ik antwoord dat ik het niet weet. ‘Ai doe,’ bromt Moeltje. ‘Uranium straalt in de house Regenboog, Tiggers hef altijd problems in de year of the Rat end Pluto is boos det joe gelooft not in de sterren.’

Ik zie dat niet alleen mijn mond open zakt. Ook Toet en Rozi kijken hun vriendje met open mond aan. ‘Wow,’ zegt Rozi. ‘Jij klinkt als een echte astronaut.’ ‘Astronoom,’ verbetert Toet. ‘Astroloog,’ doe ik een duit in het zakje. ‘Ai ben not a lyer,’ zegt het beertje boos. ‘En ik geloof niet dat Moeltje heeft gelogen,’ piept Rozi. Ik zucht eens.

‘Iemand die de sterren en het heelal bestudeert noem je een astronoom, iemand die de sterren leest of wichelt, en horoscopen trekt, is een astroloog,’ leg ik uit. De Boysz nemen mij argwanend op en het voelt alsof de temperatuur in huis daalt. Voordat het absolute nul-punt is bereikt, geeft Google mij gelijk. “-loog: beoefenaar van de wetenschap of leer waarvan de naam is samengesteld met hetzelfde eerste deel, eindigend met “-logie”.

‘Logies? Wie komt er slapen?’ piept Rozi, die het nog niet helemaal snapt. Toet heeft nog wat twijfels. ‘Waarom hebben alleen de sterren een astronoom en een astroloog? En waarom noemen ze het ene wetenschap en het andere koffiedik kijken? Dan lijkt het toch wel een beetje op liegen ook al staat de loog ergens anders voor. Nou ja, achter.’ Ik wil Toet heel graag gelijk geven, maar tegelijkertijd Moeltje niet kwetsen.

‘Not koffiedik kijken Toet. Koffie is not half zo betrouwbaar als tea leaves, so joe kan beter tea leaves lezen,’ wijst Moeltje hem terecht. ‘Or handpalms.’ Toet is even stil. Buiten het zicht van Moeltje maakt hij een gebaar van ‘die is gek’ en zachtjes mompelt hij, ‘loog is denk ik wel een hele goede toevoeging.’

Moeltje hoort hem niet. Die is druk bezig om via de sterren uit te zoeken wanneer mijn pech voorbij is. ‘Ai denk wanneer de regenboog de fishies on de weegschaal kruist, with a little bit of luck van de scherven, that will be next week,’ zegt hij even later triomfantelijk.

Ik vind het allemaal prima. Ik heb toch kopjes genoeg.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje iss een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1998 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier dus min of meer illegaal.

9 Comments

 1. Dat zal de reden zijn dat het vandaag niet alleen bewolkt is maar ook nog eens regent.

  Wat heb jij toch een slimme huisgenoten.

  Jaloerse groet,

  Like

 2. Hoe zit dat trouwens met de planeten en de maanstand?

  Kun jij dat in jouw koffiedik, theeblaadjes zien?
  Of nog beter vraag het aan Moeltje.

  Vrolijke groet,

  Like

  1. De plenets hef a problem want de melk is weg end det is wai de moon and de sun are both oud looking for the milk. Zoo der is no maanstand today ….

   Kind regards,
   Moeltje

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.