Wat een pech, bankpas weg…

Toen Moeltje zondag zei dat ik volgende week weer pechvrij zou zijn, tilde ik daar niet zo zwaar aan. Kopjes genoeg. Maar ja. Als het uranium Uranus voorbij streeft en de vissen weigeren als brave sushi op de weegschaal te gaan liggen, en de melk weg is zodat zon en maan achter de melk aan gaan dan staat er ineens meer ellende in de sterren geschreven.

Eigenlijk begon die ellende een paar weken geleden al. In een poging mijn privé gegevens van mijn werktelefoon te verwijderen, wiste ik de gehele contactlijst. De telefoon vroeg nog, weet je het zeker en ja, ik wist het zeker. Ik was alleen vergeten dat de synchronisatie met mijn privé account nog aan stond. Echt, het schoont enorm op.Dankzij what’s app heb ik op één na alle belangrijke telefoonnummers teruggevonden. Dacht ik.

Vorige week wilde ik een afspraak maken met de kapster maar helaas bleek ik twee belangrijke adressen te missen. Dankzij Vriendin was dat euvel heel snel verholpen en een afspraak zo gemaakt. Nu betaal ik de kapster altijd cash dus ik schreef voor maandag in mijn agenda geld halen.

Tussen de middag deed ik de boodschappen en vergat de tandpasta voor Zoon en het geld voor de kapster. Aansluitend aan mijn werkdag wandelde ik wederom naar mijn vriendelijk Buurt Super. Als eerste ging ik geld tappen. Maar ja, de titel zegt het denk ik al. Wat een pech, bankpas weg. Het apparaat slikte het pasje in één keer in. Hoefde er niet eens van te boeren.

Ondertussen is mijn bankpas geblokkeerd, heb ik een nieuwe pas aangevraagd, weet ik van Vriendin dat ik ook via een tikkie kan betalen, en heb ik de bankpas van Zoon gekregen voor het geval ik eerder boodschappen moet doen dan dat mijn nieuwe pas binnen is.

En dan ga ik nu een lekker kopje thee met veel suiker voor Moeltje maken. Misschien dat mijn pech dan eerder over is.

20 Comments

 1. Kunnen de beelden van de camara bij de pinautomaat opgevraagd worden? Ik wed dat jouw gezicht van verveeld (‘even pinnen’) naar verbaasd (‘wat doet-ie nou?’) naar boos (‘ook dat nog!’) ging. Nog even volhouden. Good luck is on it’s way. Hoop ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Is mij nog nooit gebeurd, maar Oudste en ook Jongste regelmatig toen ze nog in Riga studeerden. Hoop stress, voor hen, maar ook voor mij want ik moest zorgen dat de nieuwe pasjes veilig verstuurd werden etc

  Geliked door 1 persoon

 3. Oooo wat herkenbaar… dingen doen op iets wat een scherm heeft, die vraag krijgen: weet je het zeker? en dan… zucht. Nou ja, dat leed is opgelost. Krijg je nou een nieuwe bankpas met ook weer een nieuwe pincode? Dat vind ik altijd zo’n extra nare ‘bijwerking’… moet je weer iets anders gaan onthouden… 🙄

  Like

  1. Hij vroeg om mijn bankpas, slikte die in en zei toen, voer geen bankpas in, voer geen pincode in, neem contact op met uw bank. De waarschuwingen kwamen te laat.

   Ik krijg een nieuwe pas met behoud van pincode. Dus geen nieuwe code. Hoera.

   Geliked door 1 persoon

    1. Klopt. Maar met behoud van pincode scheelt een aantal handelingen bij het instellen. Hoewel dat ook weer misging. Soms zit het mee en soms moet je een beertje even streng aankijken.

     Like

  1. ik zou het niet weten. Pinautomaten doen dat wel eens. Even een hiccupje in de wifi. Bug in het programma ..

   Aan de reacties van de werknemers van de groot grutter te zien gebeurt het vaker. ‘Die krijgt u niet meer terug en u moet nu xyz doen.’ Ook de medewerkster van mijn bank keek er niet verbaasd over op, blokkeerde de hele handel en juh.

   Like

 4. Was dit de derde keer pech? Ik hoop het voor je, want dan is het hopelijk echt voorbij. Houd moed.
  Het is wel schrikken als je pasje ineens opgevroten wordt. 😱
  Wat dacht je van een ouderwets adressenboekje als geheugen? 😉

  Like

  1. Zo’n adresboekje heb ik. Wel wat oud en achterhaalt. Dus niet meer geschikt .. Binnenkort maar eens gaan updaten…

   Like

 5. Aj, wat een opeenstapeling van pech en tegenslag.

  Fijn om te weten dat volgende week alleen maar voorspoed en geluk naar jou brengt!

  Bemoedigende groet,

  Like

 6. Pfff opgelicht worden, dat is pas schrikken. dat overkwam mij gisteren. groot geldbedrag verduisterd. ben boos, in de war..dat dit MIJ overkomt.

  Like

Reacties zijn gesloten.