Smaakloos

Ik heb momenteel last van de zwaarste hooikoorts aanval sinds tijden. Zo zwaar dat ik. ondanks het braaf slikken van mijn medicijnen, zo af en toe in een heftige niesbui uitbreek. Ik weet dat het hooikoorts is, maar zo af en toe bekruipt mij het gevoel. stel dat..? Zodra die vraag in mijn hoofd opkomt voel ik mij schuldig. Ik ben op het werk geweest, naar de kapper, bij een vriendin op bezoek.

Gelukkig weet ik dat het hooikoorts is. Hoewel de medicijnen niet alles onderdrukken werken ze goed genoeg om stel dat het hoofd te bieden. Toen nam ik een slok koffie en dacht dit smaakt echt nergens naar. Lijkt wel slootwater. Gevolgd door een hatsjoe. Poef. Daar was de stel dat weer.

Gelukkig heb ik momenteel een hydratatie systeem. Voor elke kop koffie die ik achterover sla, drink ik ook minimaal twee glazen water. Om te zorgen dat ik zeker 10 glazen water (ongeveer twee liter) binnen krijg, zet ik aan het begin van de ochtend vijf koffie cupjes op de plank.

Mijn oog viel op de plank. Er stonden nog vier cupjes en het was beslist mijn tweede kop koffie!

Geen wonder dat de koffie naar slootwater smaakte. Niets aan de hand. En die niesbui! Er zijn momenteel wat geuren in mijn omgeving (planten, wierook etc) waar ik niet goed tegen kan. Normaal geen probleem, maar omdat ik de laatste weken wat minder buiten ben geweest, komt elke geur en elke pol wat meer binnen dan normaal.

No big deal. Hatsjoe!

13 Comments

  1. Ik lees veel herkenning van hooikoortspatienten. Ik merk dat ik dit jaar veel meer met mijn hooikoorts bezig ben dan andere jaren.

   Like

 1. Oh, hahaha, ik moet er stiekem toch om lachen hoor. Al is hooikoorts natuurlijk ook niet fijn!

  Like

 2. Jasses! Zo goor! Ik heb dat ook wel eens. En ik ben een hypochonder dus ook dat is heel herkenbaar. Ik denk ook wel eens “Wacht eens? Krijg ik nou keelpijn?” om het vervolgens weer te vergeten. Gelukkig.

  Geliked door 1 persoon

 3. hahah gelukkig… Enne niet ziek worden hoor. Hooikoorts is al erg genoeg. Hopelijk ben je er snel vanaf. Nu je weet waar het aan lag, smaakt de koffie iig weer als vanouds!

  Like

Reacties zijn gesloten.