Echt vreemd of ligt het aan mij?

Vrijdag, bij het klaarzetten van mijn dagrantsoen koffie (ja lieve mensen, ik vecht tegen mijn verslaving) viel het mij op dat de cupjes voorraad behoorlijk geslonken was. Een snelle telling leerde mij dat ik het met de huidige voorraad uit kon zingen tot maandag. De hoogste tijd om contact te zoeken met mijn dealer.

Om het de bezorgers makkelijker te maken, kies ik bij Nespresso meestal voor levering bij een afhaalpunt. Het afhaalpunt bij mij om de hoek is een kleine schoenmaker met beperkte openingstijden. Op zaterdag is het er poepdruk, op maandag is hij gesloten. Dus koos ik, voor deze ene keer, en omdat de mensen van DHL minimaal driemaal per week mijn huis weten te vinden om pakketjes voor buren af te geven, voor bezorging aan huis. Op maandagavond.

We hebben het over DHL, een hittegolf, avondlevering en woonachtig zijn op de eerste verdieping. Zonder lift. Ik was volgens de pakketbezorger niet thuis en kon het pakket de volgende dag bij het afleverpunt ophalen. Op dat moment kwam ik er achter dat de schoenmaker zijn deur definitief gesloten heeft. De kapper heeft de DHL service overgenomen.

Dinsdag aan het eind van de ochtend en mijn koffievoorraad kreeg ik een mailtje dat mijn pakketje was afgeleverd. Ondanks de hitte trok ik mijn schoenen aan, pakte de zak met te recyclen cupjes en wandelde naar de kapper alwaar de pakketjes hoog opgestapeld waren. Ik kreeg mijn koffie (my preciousssss) en overhandigde de zak met te recyclen cupjes. De zak die ik van Nespresso heb gekregen. Eenzelfde zak schoof ik altijd bij de schoenmaker om de hoek van de deur.

De kapper scande het label en zei, zelf ook wel verbaasd, ‘Deze moet je bij de buurman afleveren want dit moet via PostNL verstuurd worden.’

Kijk, nadat ik op Facebook even aan het kneuteren was op die *%&%&^pakketbezorger van DHL was mij al duidelijk geworden dat het vertrouwen in DHL onder mijn vrienden niet zo heel erg groot is. Schijnbaar heeft Nespresso er ook zo weinig vertrouwen in aangezien zij de retour zakken voorzien van een PostNL retoursticker.

Maar eigenlijk is dat wel vreemd Schijnbaar mag mijn verse koffie gerust zoekraken, ergens in een klikko gedumpt worden, in de struiken gedeponeerd worden of aan de andere kant van Venlo afgeleverd worden (is mij ook al eens overkomen), maar de te recyclen cupjes wil Nespresso zeker terug krijgen.

Nou ja, zal wel aan mij liggen.

8 Comments

 1. Schijnbaar hebben ze bij Nespresso meer oog voor het milieu dan voor hun klanten. Dat is goed, toch? Of ehhh…

  Ik heb overigens op mijn werk vaak ruzie met pakkerbezorgers van allerlei pakketdiensten. Wij zitten vooraan in een verzamelgebouw en zijn dus altijd de klos. Ze bellen als de ontvanger niet aanwezig is altijd bij ons aan. En aangezien ik coronatechnisch alleen op kantoor zit en niemand verwacht (afspraken gaan nog steeds telefonisch), doe ik niet open. Waarop de heren gewoon op de deur gaan bonzen en gaan staan schreeuwen. Als ik dan uiteindelijk (kwaad!) open doe en de pakketjes weiger aan te nemen worden de dozen regelmatig gewoon in de gang gesmeten. Lekker dan! Ik weet dat die gasten zwaar onderbetaald worden. Maar hé! Daar kunnen wij niets aan doen.

  Zo! Dat was fijn om even van me af te schrijven, zeg. Nu ga ik een bakkie koffie pakken!

  Like

  1. Geniet van je koffie. Dat heb je verdiend. Wat een malloten zijn.

   Het boek van Zoon werd gisteren door DHL wel bezorgd. Ik vermoed dat zij geen zin hebben een zak lege cipjes in ontvangst te nemen. Ook al moet ik ze bij PostNL afgegevn, zij moeten ze volgens afspraak aannemen.

   Ik ben vast te groen voor hen.

   Like

 2. Ook bij post.nl gebeuren vreemde dingen. Ik kocht via een veiling een klok en het pakket werd verstuurd via post.nl Op de dag zelf was ik net te laai, dus lag er een briefje in de bus dat ik het pakket de volgende dag bij een afhaalpunt kon ophalen. Bij de buren afleveren was niet mogelijk omdat er voor getekend moest worden/ Maar toen ik bij het afhaalpunt kwam de volgende dag werd er gezegd dat het terug was naar het sorteercentrum. Toen ik via track en trace ging kijken wanneer ik het pakketje kon verwachten zag ik de het de volgende dag zou komen. Weer was ik net te laat thuis, maar nu lag er een briefje dat het bij de buren afgegeven was. En over tekenen voor ontvangst was niets gezegd.

  Like

  1. Iemand schreef elders, je hebt mensen en je hebt potloden, en waarschijnlijk werken er overal wel een paar potloden en moet je als consument niet de pech hebben een potlood te treffen.

   Like

 3. Mijn DHL bezorger rijdt elektrisch en is inmiddels aardig bekend met ons. Ik bestel niet veel aar heb vergelijkbare problemen met postnl als jij met dhl. Overigens hop ik hier ook naar buiten voor ze zelf de auto uit zijn, ik heb al eens voorkomen dat ik niet bestelde pakketten van de buren ontving.

  Like

  1. PostNL staat meestal aan de voorkant (zichtbaar maar ik herken het geluid van de bus ook) maar DHL staat aan de achterkant en is daarmee onzichtbaar voor mij. Woon nu eenmaal in een appartementencomplex.
   PostNL is altijd hetzelfde echtpaar; DHL zijn altijd andere bezorgers.
   Ikzelf vermoed dat het door de koffie komt. DHL is verplicht de recycle zak aan te nemen… En die moeten ze dan of van een nieuwe sticker voorzien, of bij PostNL afgeven.

   Het gaat nl altijd fout met de koffie.

   Like

Reacties zijn gesloten.