Ik reageer niet eens meer

Helemaal aan het begin van mijn blogcarrière droomde ik wel eens over geld verdienen met mijn blog. Betaalde partnerschappen of zo. Al snel kwam ik terug van die droom. Ik ergerde mij mateloos aan de jubel-betaalde partnerschapsblogs die ik her- en der voorbij zag komen. Elke maand een nieuwe beste shampoo ever gaat er bij mij niet in. Een aantal van die bloggers lees ik helemaal niet meer, bij een aantal andere skip ik de advertorials.

Ondertussen valt mijn blog in de categorie potentiële gratis advertentie kandidaat. Gemiddeld eens per kwartaal krijg ik een mailtje met een fantastisch aanbod. De mailtjes beginnen altijd hetzelfde. Per ongeluk op mijn blog gestuit, met plezier gelezen en andere complimenten, gevolgd door het aanbod. Meestal iets met foto’s. Op mokken, canvas, t-shirts etc.

Meestal laat ik het aanbod een paar dagen in mijn mailbox staan, om het daarna in vriendelijke bewoordingen af te wijzen. Eerst bedank ik de schrijf(v)st(er) voor de complimenten. Dan geef ik aan waarom het aanbod niet bij mij past en sluit af met vriendelijke groeten. Want ik ben netjes opgevoed.

Van de week schoot er weer een aanbod mijn mailbox in. Een aanbod wat ik al eerder heb ontvangen. Al eerder gemotiveerd heb afgewezen. Ik wilde mijn (ondertussen redelijk standaard) afwijzingsmailtje al gaan componeren toen ik dacht, Zak er toch in. Ik heb hier niet om gevraagd. Met een druk op de knop schoot het mailtje zo de prullenbak in. Opgeruimd staat netjes.

Om aanbiedingen in de toekomst te voorkomen, heb ik de tekst bij mijn contactformulier wat aangepast. Maar ja, als dat net zo goed gelezen wordt als mijn LinkedIn profiel, dan zet dat weinig zoden aan de dijk. Behalve dat ik mij niet schuldig hoef te voelen (want ja, zo zit ik nu eenmaal in elkaar) wanneer ik niet op een aanbod reageer.

26 Comments

 1. Zeker is met een fabriek die je een boek op a4 aanbiedt? Staat in Groningen, de bekers kunnen niet in de afwasmachine en verkleuren. De muismatten laten los. Had ook zo’n leuk aanbod vorig jaar ook jaar daarvoor ook en ertussen van een ander bedrijf met dezelfde tekst in de e-mail. Toeval? Nee joh, alles wordt gedrukt in Groningen. Ik heb deze keer gevraagd over hoe en wat en ze willen in 1 blogpost 3(!) links naar hun site. Maar ik moet het fotoboek maken, ik moet er foto’s van maken en ik moet er blog over schrijven. Boekje van 20 pagina’s kost rond de 20 euro, nu in de aanbieding he. Das best veel werk voor 2 tientjes.
  Ik had dat ook bij het contactformulier staan maar ergens door nieuwe templates of verhuizen is dat verdwenen. Ik ga het er ook weer eens bij zetten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier verschillende bedrijven en verschillende items. Van afdrukken tot etsen. Maar niet geïnteresseerd dus niet eens onderzoek gedaan naar de kwaliteit.

   Like

 2. Op insta zie ik het ook steeds meer, van alles aanprijzen omdat het gesponsord wordt ook al past het soms niet bij wie je bent en wat je doet … authentiek blijf je dan niet 😉

  Like

  1. Nope. Het moet passen.
   Tot nu toe heb ik altijd gratis reclame gemaakt. Voor dingen die bij mij passen.

   Like

 3. Zelden last van gehad. Ik heb dan ook geen contactformulier.Alleen een pagina met mijn alternatieve omgangsregels en daaronder een mailadres. Uit die omgangsregeling valt wel het e.e.a. op te maken, zo adviseer ik uBlock te gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is net als met van die verkopers die aan de deur komen, daar doe ik ook niet meer voor open. Onbeschoft vond iemand mij toen ik dat zei. Hoezo? Ik heb ze toch niet gevraagd om mij te benaderen? Ik ben er klaar mee om elke keer maar weer vriendelijk zon drammer te vertellen dat ik niet geinterreseerd ben , dat ik niets koop of teken aan de deur, dat ik geen vreemde mensen in mijn huis laat. Dan maar onbeschoft.

  Geliked door 1 persoon

 5. hahaha. Ik vraag mij altijd af in hoeverre dit “echte” mailtjes zijn. Ging er in het begin ook op in, met zo’n zelfde afwijzing als jij. Maar nu verwijder ik ze direct.

  Like

  1. In een aantal gevallen denk ik wel dat het echt is alleen doen zij hun research niet goed. Waarom zou een minimalist haar huis willen vullen met mokken en canvassen van haar eigen foto’s.. (Al zien de Boysz een mok met hun smoelwerk erop wel zitten; maar voor je het weet heb je dan ineens een heel nieuw servies in de kast staan, want de heren stoppen niet bij één mok, die gaan voor de soepterrine.)

   Geliked door 2 people

  1. Ik nog niet want ik ben braaf.
   Ben benieuwd of deze mevrouw nog een keer gaat reageren. Dan krijgt zij het standaard antwoord.
   De rest kan de boom in nu mijn contactformulier is uitgebreid.

   Like

 6. Tsss. Ik krijg nooit van dat soort mailtjes. Als dat wel zo was, lag ik nu op het dek van mijn jacht ergens op een of andere kristalblauwe zee te zonnen terwijl ik een boek las en een knappe butler mij een kopje koffie brengt. Helaas…

  Nee, joh. Groot gelijk dat je niet antwoordt. Ze merken het waarschijnlijk niet eens.

  Like

  1. Dat denk ik ook niet.
   Hoewel, één keer heeft iemand best beledigd gereageerd dat ik niet mee wilde werken. Maar wat moet ik met een mok met één van mijn foto’s erop? (Al roepen de Boysz dat zij dat wel kei-gaaf zouden vinden maar ik negeer ze gewoon).

   Like

   1. In je profiel een opmerking maken over ‘beginnend fotograaf’ of zo. Schijnbaar denkt men dan dat je al je eigen werken aan de muur wilt hangen … en dat dan ook meteen wilt promoten.
    Om heel eerlijk te zijn weet ik niet hoe ik eraan kom maar ben er hopelijk nu vanaf..

    Like

Reacties zijn gesloten.