Aan alles komt een einde

Achtenveertig rollen wc-papier. Het klinkt als meer dan genoeg tot aan de jaarwisseling. Dat is het wellicht ook. Maar niet wanneer je een zeikerd bent, thuis werkt en die rollen in maart al koopt. Voor de nieuwe lezers. Nee, ik ben geen hamsteraar, maar doordat de hele wereld wc-papier hamsterde. en ik meerdere keren misgreep ging ik over tot het bestellen van de nodige velletjes via b0l.

Bron: Gerrit de Jager, Instagram

Van de week plaatste ik de laatste twee rollen op het toilet en schreef wc papier op mijn boodschappenbriefje. In tegenstelling tot eind maart greep ik dit keer niet mis, en zo liep ik even later met in mijn ene hand een boodschappentas en in mijn andere hand zes rollen wc papier naar huis.

Ken je dat ouderwetse kampeergevoel? Met de rol onder je arm naar het toilet wandelen, zodat voor iedereen die je tegenkwam duidelijk was wat je ging doen. Iets wat we tegenwoordig TMI (too much information) noemen.

Om de een of andere reden had ik dat gevoel ook toen ik met dat pak met zes rollen wc papier onder mijn arm naar huis wandelde. Compleet belachelijk natuurlijk, maar toch. Ik voel wel wat voor het voorstel van Zoon om gewoon weer 48 rollen bij B0l te bestellen. Alleen het idee hamsteraar houd mij tegen.

Voor zolang het duurt dan toch. Iets met gemak en mensen dienen.

20 Comments

 1. Ha! Ik ben die schaamte allang voorbij. 24 rollen (!) gaan er hier per week doorheen. Een heel voordeelpak van de Jumbo. En geen vier laags papier want dat kan ons riool niet aan, vrees ik. En in de categorie TMI: iemand hier in huis (ik noem geen namen, proest!) heeft wat moeite met de fijne motoriek en is altijd bang dat het niet goed gaat. Dus die blijft vegen tot-ie zeker weet dat het goed is. De andere optie is vieze onderbroeken of helpen vegen. Mwah, dan liever wekelijks over straat met 24 rollen wc-papier. 🙂

  Like

   1. Ik meestal de gewone voordeelpakken van de Lidl. Daar zitten er 10 in en de extra voordeelpakken hebben 16 rollen. Haha, dat is voor mij pas voorraad.
    Maar verder ben ik matiger geworden hoor.

    Geliked door 1 persoon

   2. TMI….die kende ik nog niet. Leuk! Ik heb nog even gegoogeld en er blijken nog veel meer afkortingen te zijn als deze. Ik denk niet dat ze nog in mijn systeem zullen komen, maar grappig om te lezen

    Like

    1. Ik volg een aantal jongere youtubers en heb regelmatig van die google search acties.

     De leukste is een whats app conversatie tussen moeder en dochter.
     Moeder: Wat betekent OMG en LOL
     Dochter: Oh my God, laughing out loud
     Moeder: Als je zo begint vraag ik het je broer wel.

     Like

 2. Volgens mij kijkt hier niemand naar andermensens boodschappen. Ik in elk geval niet.

  Like

  1. Ik ook niet… Alleen het gevoel overviel mij een beetje toen ik met het wc papier aan het goochelen was. Zo’n oud kampeergevoel…

   Like

 3. Ik haal altijd bij de Jumbo of Vomar, 12 rollen voor 2,29 (nooit in de reclame, maar voor dat geld hoeft het ook niet) met een handig handvat. Doe er een half jaar mee en gebruik het ook als halve keukenrollen en afscheurbare papieren zakdoekjes.

  Maurice de Hond moet ook maar eens onderzoeken of de virusverspreiding niet via het WC-papier gaat. Dwz toen er veel WC-papier werd gehamsterd, werden er ook veel mensen ziek. Nu meten ze het in de rioolwaterzuiveringen en niet zozeer in de mensen. In die RWZI’s belandt ook het WC-papier en mogelijk zijn er gebruikers die na het gebruik van zo’n besmette rol hun handen niet goed waseen. Of het gebruiken als piiperen zakdoekjes. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Hum… Als ik binnenkort een complottheorist lees met de melding ‘het komt allemaal door het wc papier’ weet ik de bron van dat bericht.. 😉

   Like

 4. Je kan wc-papier creatief gebruiken. 🙄 Met lijm, water en wc-papier.
  Ik ben benieuwd als de tweede golf komt mensen weer massaal wc-papier gaan hamsteren.

  Like

 5. Ik werd een keer nageroepen door hangouderen toen ik toiletpapier had gekocht bij de Kruidvat. Ik was vooral onthutst dat ouderen je nu ook al naroepen!

  Like

 6. Mijn tip: de Lidl heeft eens in de zoveel tijd een goede aanbieding: 20 rollen voor 5 euro. Die gooi ik dan zonder schaamte in mijn mandje.

  Like

Reacties zijn gesloten.