Binnen blijven

Na een flitsende start voelde ik gisteren al snel een snotbui opkomen. Geen hooikoorts, dat wist ik zeker maar met het beetje medische kennis wat ik heb stelde ik vast dat het om een bacterie ging. Niets aan de hand dus, zei ik tegen een collega, ik ga alleen even niet naar een locatie toe. Buiten wat gesnotter en zo af en toe een niesbui voelde ik mij top of the bill, king of the road. Jullie snappen wel wat ik bedoel.

Vanmorgen was mijn start wat minder flitsend. Knetterende koppijn, spierpijn, niezen, snotteren en verhoging en er was niets meer dat op een bacterie wees. Zuchtend ging ik op zoek naar de website waar je een test kunt aanvragen. Na het beantwoorden van een aantal vragen over mijn gezondheidstoestand mocht ik via Digi-D inloggen om de afspraak te maken. Dat viel niet mee. Pas bij de vierde poging had ik het juiste wachtwoord te pakken. Toen was ik ondertussen dik 20 minuten verder, want na drie pogingen wordt je account tijdelijk geblokkeerd.

Na het inkloppen van mijn postcode kreeg ik drie mogelijke afspraak opties aangeboden. Rond een uur of tien in Helmond, om kwart over 12 in Venlo of rond drie uur in Urmond. Ik ging voor Venlo. Keurig op tijd reed ik de testlocatie voorbij. Inderdaad, afslag gemist. Iets met er niet goed aan zijn, en dan normaal niet deelnemen aan het verkeer.

Toen ik aan kwam rijden was het niet druk en inwendig grinnikend om het parcours wat ik af moest leggen, de wachtrij in de Efteling is er niets bij, reed ik tot vlakbij de identificatiepost. Terwijl ik stond te wachten werd het drukker en drukker en bleek dat parcours a) echt wel nodig te en b) eigenlijk net iets te krap te zijn voor grote auto’s.

Aangezien ik vooraan in de file reed was ik vrij snel aan de beurt. Het onderzoek stelt qua tijd niet veel voor. Beetje een wassen neus, zeg maar. Ik reed dan ook al weer snel het terrein af, terug naar huis.

In de folder die ik mee kreeg vond ik de instructies voor de wachtperiode terug. Binnenblijven en alvast nadenken over alle mensen met wie ik de twee dagen voor de start van de klachten contact heb gehad. Het werd een lange lijst. Zoon. Voor de rest heb ik alleen even snel boodschappen gedaan, maar ik heb geen contacten langer dan 15 minuten met wie dan ook gehad.

Dan komt nu het stomme. Ik zit al maanden binnen. Totaal geen probleem mee. Maar nu ik verplicht ben om in ieder geval tot ik de uitslag heb 100% binnen te blijven, trekt de wijde wereld enorm aan mij. Psychisch dan, want fysiek wil ik alleen maar stil zitten en mijn hoofd vasthouden.

Had Zoon toch gelijk. Die zei toen hij naar zijn werk ging, Geef maar even een belletje wanneer de GGZ gebeld heeft. Ik heb dat nog verbeterd naar GGD, maar eigenlijk was die opmerking van hem zo gek nog niet. Zo, en dan ga ik nu mijn ogen weer even dicht doen. Tot latersz!

18 Comments

  1. Behoorlijk ja. Vorige week vielen de mussen nog dood van het dak, nu waaien ze uit de lucht met nest en al..

   Like

 1. Wat goed dat je je hebt laten testen gezien je symptomen. Hopelijk is het simpelweg een flinke verkoudheid. Beterschap gewenst in ieder geval.

  Like

 2. Wat goed dat je dit gewoon doet. Denk dat veel mensen daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Hoop op een goede uitslag voor je.

  Like

  1. Ik kan mij wel wat redenen bedenken om je niet te laten testen, zeker met vage klachten. Stel ik heb Corona, dan moeten mijn huisgenoten ook thuisblijven. Niet iedereen heeft werk wat vanuit thuis gedaan kan worden. Niet elk bedrijf heeft iets geregeld voor mensen die tijdelijk in quarantaine moeten.
   Dan is er het contactonderzoek. Ik meende dat ze tot een week terug gingen. In dat geval zouden ook de Vriendin waarmee ik vorige week woensdag aan de koffie heb gezeten in quarantaine moeten. En het bedrijf waar ik koffie heb gedronken moet alle klanten van die dag waarschuwen. Moet misschien zelfs wel even sluiten. Vriendin werkt in een ziekenhuis; zonder patiëntencontact, maar toch. Collega’s … Het sneeuwbaleffect is enorm.

   Maar ja… Ik heb nu geen vage klachten. Ben goed ziek inclusief koorts. Toen viel voor mij alle ‘what if’ scenario’s weg. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat …

   Like

  1. Thanks.
   Eigenlijk ga ik daar wel van uit. Maar ja, ik woon niet alleen in Nederland. Soms is het beter om het zeker te weten.

   Like

  1. Soms is mijn kind niet zo handig met afkortingen… 😉 Alsof je binnen een halve dag bij de GGZ terecht kunt..

   Ik ga ervan uit dat het een gewoon zomergriepje is. Omslag van het weer, verminderde weerstand etc. Binnen nu en twee dagen (hoop ik) weet ik het zeker.

   Like

 3. Een beetje verkouden. Echt. Meer is het niet. Komt door de omslag van het weer.

  Like

Reacties zijn gesloten.