Butt-music / Billenlied

Via onder andere Instagram volg ik Bernadette Banner. Inderdaad, zij van de historische kleding. Via haar stories kwam ik achter het bestaan van onderstaand stukje muziek. Een stukje muziek wat enige toelichting behoeft.

Een van Nederlands grootste schilders is Jeroen Bosch; een van zijn bekendste werken De tuin der lusten*). Op het derde paneel, onder een luit ligt een blote meneer met muzieknoten op zijn billen. Die muzieknoten zijn geïnterpreteerd door Amelia Hamrick.
Jim Spalink heeft er een voor- en achterkant aan geplakt, is daarna aan de slag gegaan met (hoe kan het ook anders) luit, harp en fluit met onderstaand muziekstukje tot gevolg.

Een soort Zwijmelen op Zaterdag maar toch anders. Geniet er van zou ik zo zeggen.

Voor ik het vergeet. Bij de link naar het schilderij staat een *). Dat vraagt om een toelichting. De link verwijst naar een NTR programma gemaakt voor het Klokhuis. Via de link is een audio tour te volgen.

5 Comments

  1. Vijgen. De tweede lichting van dit jaar die het helaas niet gehaald hebben. De derde lichting geef ik ook weinig kans nu het weer omgeslagen is.
   Nou ja, volgend jaar een nieuwe ronde.

   Like

 1. Als ik ‘harp’ lees, ben ik natuurlijk meteen geïnteresseerd! En dat in combinatie met een waanzinnig kunstwerk… ik vind het een prachtig stuk ‘billenmuziek’! ❤ Fijn weekeinde!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.