Stomme snotneus

Nee, dit blog gaat niet over Zoon. Dit gaat letterlijk over mijn snotneus. Die aan het begin van de week verdwenen leek. Donderdagavond deed mijn keel wat pijn, maar ik had dan ook wel heeeeeeeel veel gekletst, dus echt vreemd was het niet.

Gisterenavond kreeg ik een appje van Vriendin. We babbelde wat en ineens melde ik Ik ben zaterdag alleen! Dat schreef ik niet tegen blindemansogen. In de appjes die volgde werd het zaterdagplan uitgewerkt. Bezoekje Nijmegen, inclusief sushi lunch.

Vanmorgen werd ik wakker met een hoofd vol snot. Normaal wil ik met een verkoudheid best op stap gaan, graag zelfs, maar ja, normaal, wat is dat? De kans dat ik het restaurant niet eens in mag met mijn snotneus is zeer wel aanwezig. Bovendien wil ik niet het risico lopen dat Vriendin mijn verkoudheid overneemt, en dan ook het Corona-circuit in moet.

Met pijn in mijn hart appte ik dus dat mijn neus te veel snotterde. Nu zit ons uitstapje in het vat. En wat in het vat zit, verzuurt niet.

Tenzij je witte kool in een vat laat fermenteren, dan spat de verzuring er vanaf. Maar gelukkig zijn zij en ik geen witte kool en ben ik niet van de afwezigheid van Zoon afhankelijk om met haar op stap te gaan.

Binnenkort beter denk ik dan maar. Al is het nu wel balen.

11 Comments

 1. Dat is dus nu echt een dingetje he, wanneer heb je een gewone verkoudheid en wanneer is het COVID-19. Stel me ook die vraag, nu het seizoen eraan komt. En is het dan volledig binnenblijven?

  Like

  1. Vorige week dinsdag was het geen covid. Dus was het griep en is het nu het staartje. Denk ik.

   Ik doe wel boodschappen nu ik weet dat het geen covid is, maar ik waak ervoor langdurig bij mensen in de buurt te komen. Op het moment dat ik iemand besmet mag die persoon de covid molen in. Thuisblijven tot het moment dat je de uitslag hebt. Momenteel is het druk, dus kan dat betekenen eerst twee dagen wachten op de test, dan drie dagen wachten op de uitslag.
   Dat wil ik niemand aandoen, en niet op mijn geweten hebben. Dus dan maar afstand bewaren en thuis blijven (al wandel ik wel gewoon mijn wandelingen).

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, begrijp het wel. Wij deden hetzelfde toen mijn zus, die we zagen ziek werd en ook getest werd. Binnenblijven en wachten op het resultaat.

    Like

  1. Ik heb de test ook gehad… Dus ik weet dat het meevalt…

   Maar als Vriendin verkouden wordt en nog wat collega’s aan zou steken… kan dat consequenties hebben voor de zorg hier in de regio. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

   Like

 2. Haha die eerste zin:D
  Maar knap vervelend is het maar wel de verstandige keuze. Ik denk dat dit binnenkort voor iedereen aan de orde is. Sterkte enne Nijmegen loopt niet weg, vergeet de kringloop daar niet die is leuk.

  Like

  1. Bedankt voor de tip.
   Soms denk ik dat ik tot de brave kindertjes van de klas behoor en dat het velen gewoon aan de reet zal roesten, verkouden of niet.

   Like

Reacties zijn gesloten.