Geschrokken

Ik ben nog wat snotterig, dus trok ik op de afdeling Radiologie een mondmaskertje te voorschijn. In de wetenschap dat ik de komende mij minstens één keer, maar waarschijnlijk vaker, in het ziekenhuis mag melden, in combinatie met een chronische snotneus, ging ik bij thuiskomst over tot de aanschaf van een aantal stoffen mondmaskers. Via de webshop van de H3MA. Ik ben niet van het online shoppen, maar soms is het handig.

Aan het einde van de dag zag ik dat ik een uitnodiging van PanelClix had om een enquête over online shoppen in te vullen. Ik zal de getallen eens flink laten dalen want ik shop vooral lokaal, dacht ik en startte het onderzoek. Natuurlijk kwam de vraag hoe vaak heeft u het afgelopen jaar iets online besteld voorbij. Ik aarzelde tussen 10-12 of 13-15 keer. Dus keek ik in mijn budget. Internetwinkel is een zogenaamde ‘payee’ dus dat is simpel.

Ik bleek de laatste optie, meer dan 19 keer, in te moeten vullen. Geschrokken zag ik een hoeveelheid boeken voorbijkomen, maar ook planners en toebehoren, pennen, zeep, deodorant, de parasol, meubels en accessoires, kleding, koffie en zelfs wc papier.

De hoogste tijd om mijn beeld als ik shop lokaal huppeltrutje bij te stellen en te accepteren dat ik gewoon een gemakzuchtig tiepetje, met een goede online verbinding, ben. Inderdaad. Ik ben geschrokken, Maar niet genoeg om het gemakzuchtige online bestel leventje zomaar op te geven. Ik stel liever mijn eigen beeld bij. Wel zo makkelijk.

14 Comments

 1. Bij mij loopt het ook best op nu omdat ik geen zin heb allerlei winkels af te gaan. Ik heb laatst zelfs twee tassen besteld om bij ontvangst pas te kiezen welke ik zou houden. En ik vind dat winkels vaak zo weinig voorraad hebben. ‘We kunnen het wel voor u bestellen’ zeggen ze dan. Maar ja, dat kan ik zelf ook. Maar ja, door al dat online bestellen wordt dat probleem niet opgelost.

  Like

 2. Wat ik merk is dat je voor sommige dingen meerdere winkels af moet omdat ze het (niet meer) hebben. Met corona om de hoek heb ik daar echt geen zin in en dus is online makkelijk. Maar dat gezegd hebbende ik heb ook potgrond bij Lidl gekocht omdat ik niet naar het tuincentrum wil waar je helemaal doorheen moet ipv pakken wat je moet en snel weer buiten. Hema is ook zo’n winkel waar ik een paar keer heb misgegrepen .

  Geliked door 1 persoon

  1. Deels komt het inderdaad dat ik geen zin heb onder de mensen te komen. En digitale boeken koop je het makkelijkst digitaal. Maar ik droom van een keertje wandelen door een tuincentrum. en ik moet echt even naar IKEA (echt, ik moet iets terugbrengen wat hier al sinds februari ligt, maar ja, net werk en moe, toen ziek en toen ging de wereld op slot)

   Like

 3. Leuk hoor, af en toe bijstellen betekent dat er nog ontwikkeling in zit 😉
  En in deze c-tijden is online natuurlijk veiliger, hoewel….een afhaalpunt…….
  Maar ok, afhaalpunt doe ik ook meestal, want meer vrijheid.

  Like

 4. Sinds dit jaar bestel ik meer dan dat ik naar een winkel ga. Jammergenoeg is de Jumbo geen afhaalpunt meer, dat is lastig omdat ik toch vaker iets in NL bestel. In ieder geval totdat de btw in D werd verlaagd. Scheelt 5% met NL! Nu neem ik de langere bezorgtijd voor lief …

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kreeg dezelfde enquête. En ik koop niet zo heel veel online – ik koop gewoon niet zoveel – maar het laatste artikel wat ik kocht, toevallig…. Daarover moest ik wél even nadenken of ik daarover geënquêteerd wilde worden – want was een speelgoedje voor vrouwen van 18+ met RSI….

  Like

  1. Haha…. Bij mij was het een Japanse planner die ik in Finland heb gekocht… Daar kon de enquete ook niet mee omgaan.

   Like

 6. Dat is eigenlijk wel een eye-opener… Nu vraag ik me af hoeveel ik eigenlijk online koop. Wonderlijk hoe je soms een bepaald idee kunt hebben, dat bij nadere beschouwing helemaal niet klopt.

  Like

 7. Planners? Welke heb je aangeschaft?
  In deze tijd en zeker nu de besmettingen weer langzaam oplopen, lijkt me het beter om online te bestellen.

  Like

 8. Voor sommige dingen die we willen aanschaffen zouden we naar de stad moeten. Ik kijk wel link uit. Gemak dient de mens! We kiezen dan wel voor een afleverpunt, dat is milieuvriendelijker (-:

  Like

  1. Mijn maskers komen ook bij het afhaalpunt … Want ze willen overdag bezorgen, en kind heeft nachtdienst.

   Afhaalpunt vind ik sowieso wel prettig.

   Like

Reacties zijn gesloten.