Helaas geen foto

Eigenlijk ben ik vrij, maar Collega heeft vakantie waardoor ik een bereikbare dienst draai. Gewoon de telefoon beantwoorden wanneer die gaat, een paar maal per dag even de mail checken en de calls in de gaten houden. Gemiddeld heb ik het hier over één telefoontje, vier mailtjes en evenzoveel calls. Appeltje / eitje dus. Soms is het wat drukken. Vanmorgen dus.

Vanwege het mooie weer heb ik al vroeg de balkondeur open gegooid. Tussen het beantwoorden van twee mailtjes door meen ik uit mijn ooghoek iets te zien bewegen. Meestal is dat een blad van de bananenplant, maar nu lijkt het iets verder weg. Ik kijk naar buiten en in de wilg, die sinds de stormen een beetje uit de wind achter een muurtje en tegen de schutting staat, zit een koolmeesje. Meneer of Mevrouw Koolmees hipt van wilg naar aardbeien bak en weer terug. Schiet tussen twee planken naar het midden van de schutting. Komt een sport hoger weer naar buiten gepiept. Hipt naar boven en schiet weer tussen de planken van de schutting om uiteindelijk via het balkon van de buurman de vrije wereld in te vliegen.

Echt, naar spelende dieren kijken. Een beter hulpmiddel om te onthaasten is er volgens mij niet. Ondertussen zijn zowel telefoon, mails als calls tot rust gekomen. Ga ik nu even het balkon op. Ik heb nog schaduw in dat ene hoekje …

6 Comments

 1. Heerlijk is dat inderdaad! Hier zitten heel veel musjes in een boom in de buurt. Er zijn er regelmatig een paar – of heel veel – in onze tuin.

  Like

  1. Later op de ochtend zaten twee duiven een beetje romantisch te doen in de boom tegenover mijn balkon.

   Ik zie wel vaker vogeltjes hier op straat, maar meestal mijden zij mijn balkon. Ik geef Dixie van de buurman de schuld. Die is best fel (maar zit momenteel vooral binnen) ..

   Like

Reacties zijn gesloten.