Mindset

Ooit stond er in de ondertitel van mijn blog iets in de trant van Verhalen uit het dagelijks leven van een aan tassen, koffie en Japanse planners verslaafde dame van zekere leeftijd. Maar ja, tassen en Japanse planners, dat klinkt niet erg minimalistisch en consuminderig. Ik nam afscheid van die ondertitel, maar niet van de verslavingen. Ik bedoel maar, ik heb mijn (Japanse) planner voor 2021 al in huis. Daarover in een later blog wellicht meer.

Die tassen verslaving begin ik ook onder controle te krijgen. Laatste bestelde ik nog een handtas die qua formaat precies goed zou zijn, maar bij ontvangst net niet goed bleek. Die is daarom retour gegaan. Trots op mijzelf en zo.

Toen woensdag die grotere laptop ter sprake kwam, zei ik in eerste instantie, ja mits dat ding in mijn rugzak past. Een snelle controle (ik hield de rugzak boven de laptop van bijna ex-collega) leek positief en ik zei ja tegen een grotere laptop. Gisterenavond liet ik de laptop even in mijn rode rugzak verdwijnen en het bleek zowaar te passen. Maar net en met enig friemelen, maar toch. Toen gebeurde het. Ik voelde even een pang van teleurstelling. Weg goed excuus om voor een tas te gaan shoppen.

Maar ja, eigenlijk was die rode rugzak voor een herfstige werkdag, wanneer naast laptop ook lunchtrommel en regenpak (Joost mag trouwens weten waar dat gebleven is) in moet, al te klein. Er gloorde weer hoop in mijn verslaafde hartje. Toen bedacht ik mij dat die ene andere rugzak wel groot genoeg was voor die herfstdag. Vanmorgen viste ik dat ding uit haar opbergplek. Deze rugzak lijkt gemaakt voor een 15 inch rugzak.

Het zal toch iets met mindset te maken hebben, want dit keer voelde ik alleen maar tevredenheid. Nog even en ik heb deze verslaving echt onder controle.

11 Comments

 1. Heel goed van je! Ik ben inmiddels afgekickt. Ik neem, schrik niet, nooit meer een tas mee. Oké; alleen naar mijn werk. Maar verder heb ik mijn rijbewijs in mijn telefoonhoesje en doe ik daar mijn bankpas bij als ik weg ga. Telefoon in mijn ene zak, sleutels in mijn andere, bril op mijn hoofd en gaan met die banaan. I travel light, zeg maar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb dat met boeken de laatste tijd, moet vandaag een lijst maken welke ik heb. Een grote laptop werkt wel fijner trouwens. Ik heb vaker dingen laten liggen omdat ik twijfelde soms blijven dingen in mijn gedachte hangen en dan ga ik er alsnog achteraan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als iets lang genoeg in je gedachten blijft hangen, is het meestal een teken dat je dat item echt echt wilt hebben en zult gaan gebruiken. Denk ik. Hoewel ook niet altijd.

   Like

 3. Na een grote opruimactie vanwege het opknappen van mijn huisje en het besef dat ik toch wel erg veel spullen had die ik helemaal niet gebruik, ben ik eindelijk zo ver om mijn verslaving aan te pakken. Die verslaving bestaat uit het iets te vaak iets meenemen uit de kringloop omdat het leuk en toch wel erg goedkoop is. Ik sta dus nu op kringloop dieet. Ik mag alleen nog maar boeken van bepaalde schrijvers/schrijfsters meenemen en van spulletjes voor in huis mag er alleen iets mee als er iets anders de deur voor uit gaat. Ook als er grof vuil langs de weg stond was ik geneigd om van alles mee te slepen , want gratis en je weet maar nooit.
  Ook hier moet ik anders gaan denken, want ook uit de schuur verdween er weer heel veel of naar de kringloop en weer zelf wegbrengen naar het grof vuil. Zonde van alle moeite en ook al ben je bij de kringloop meestal maar een paar euro kwijt als je het bij elkaar optelt kom je erachter dat je toch weer geld uitgegeven hebt voor niets. Nu maar hopen dat ik mijn dieet volhoud en dat mijn huisje niet weer volloopt met allerlei spullen.

  Like

  1. Ik merk dat nu er steeds minder in mijn huis staat, ik daar blij van wordt. Dat is een goede motivator.
   Zo droomde ik van een keukenmachine.Een rode, past mooi bij de keuken. In de week dat ik droomde was dat ding ook nog eens in de aanbieding. Na wat soul searching ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dat ding eigenlijk niet mis, en wsl weinig ga gebruiken. Dus niet gekocht en nog geen dag spijt gehad.

   Geliked door 1 persoon

  2. ZOOO herkenbaar! Ik ben in een gewone winkel niet zo gevoelig voor verslavingen aan spullen, maar in de kringloop… Want goedkoop, en niet zo milieubelastend als nieuw kopen… En ondertussen groeit mijn huis, wat toch echt niet klein is, weer een beetje dicht met “zooi”….

   Like

   1. Dichtgroeien gebeurt zo snel. Een momentje van zwakte, en nog een, en nog een en…
    We zijn ohzo menselijk…

    Like

Reacties zijn gesloten.