Changing Plans

Sinds ik mijn roostervrije dag weer op maandag heb, lukt het wonderwel met het vasthouden aan, en het doen van de boodschappen voor een weekmenu. Voor vandaag stond er Mexicaans op de planning. Ik moest alleen ergens een momentje vinden om guacamole te scoren. Die was ik maandag vergeten mee te nemen.

Tussen alle werktelefoontjes door belde Zoon. Ik sta in de winkel, nog iets nodig? Guacamole dus. Halverwege de laatste Teams meeting wordt er aangebeld. Natuurlijk maak ik open, want zo ben ik wel. Het bleek Zoon te zijn die wel iets meer dan guacamole had gehaald. Mompel mompel mompel aanbieding hoor ik hem zeggen terwijl ik terug de vergadering in ga.

Het was geen vermoeiende vergadering en het laatste uurtje eigenlijk ook niet. Toch besloot ik halverwege dat uurtje dat ik niet ging koken. ‘Sushi?’ vroeg ik aan Zoon. Zonder iets te zeggen opende hij de site en gaf zijn bestelling in, gevolgd door die van mij en zoef, het eten was geregeld.

Changing Plans: zo fijn dat dat kan. Kan ik voor morgen ook nog even een pepertje scoren. Die was ik namelijk ook vergeten. Inderdaad, het weekmenu proces is bij verre nog niet perfect, maar het gaat elke week beter.

En de sushi was genieten. Ook heel belangrijk.

14 Comments

 1. Hier een strakke planning wat betreft wekelijkse boodschappen. Als mijn verkering zegt ‘Zullen we pizza bestellen?‘ dan wijs ik hem op ons menu en ga aardappels schillen.

  Hahahahaha!
  Echt niet! We hebben wel een week menu maar ik ben altijd te porren voor een bezorgmaaltijd. Hoewel het bij ons meestal ‘halen’ wordt want alles (Snackbar, 2 pizzeria’s, Italiaan, Griek en sushi: ik groei dicht!) zit zo dichtbij dat laten bezorgen gênant is.

  Like

  1. De kebabtent hier op de hoek bezorgt niet meer… Toch komen wij niet op het idee om er dan maar even naar toe te wandelen (echt, 50 meter voorbij meneer Heijn, en als die iets dichterbij komt, staat-ie bij mij in het portiek.

   Like

 2. Een weekmenu is heerlijk voor als je geen zin hebt om na te denken – en daar dan vooral creatief mee omgaan, en lekker doen waar je op dát moment zin in hebt! Jij een je zoon zijn een mooi stel zo samen, klinkt helemaal goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. De keuze zou voor mij ook makkelijk zijn, maar eet echt al jaren geen sushi. Een weekmenu gaat hier nooit werken, ik haal wel voor meerdere dagen eten maar weet echt op de dag zelf pas wat ik wil.

  Like

  1. Zo werkt het voor mij ook… Bedenk wat ik wil eten, haal daar de boodschappen voor, bepaal per dag wat we eten en hussel de ingrediënten door elkaar. ‘s-morgens bepaal ik op basis van wat er het eerste op moet, wat we eten…

   Like

Reacties zijn gesloten.