Helemaal gehad met DHL

Op 9 september van deze maand bestelde ik vier wasbare mondmaskers bij de H3MA, en gooide ook tien filters in mijn winkelmandje. Dat was voordat de tweede golf een feit was, maar nadat de huisarts mij doorgestuurd had naar de Cardioloog. Ik voorzag wat dokters en ziekenhuisbezoekjes en een slimme meid. Jullie kennen het gezegde vast wel.

Die nacht sliep ik wat minder. Uiteindelijk stond ik op en ging even wat surfen op het net. Ik zag een mailtje van DHL staan. Morgen tussen 11:00 en 15:00 uur wordt uw pakketje bezorgd. Helaas, Zoon zat die week in de nachtdienst, dus ik veranderde het afleveradres naar het DHL afleverpunt. Overmorgen na 15:00 uur kon ik het ophalen. Helemaal prima. Tevreden over mijn actie ging ik terug naar bed en sliep de slaap der onschuldigen.

Overmorgen, na 15 uur was ik toevallig in de buurt van het afhaalpunt en ging even vragen of mijn pakketje binnen was. Nee dus. Thuis keek ik even in de melding en zag dat op het moment dat ik bij het afhaalpunt binnen stond, de bezorger daar voor een gesloten deur had gestaan. Een dag later (toen stond ik er niet binnen maar liep er voorbij) gebeurde hetzelfde. Ze zijn mijn pakje kwijt, zei ik tegen Zoon. De volgende dag zag ik een berichtje dat het pakje beschadigd was, en retour was gestuurd naar de HEMA. Twee dagen later was er een nieuw pakketje onderweg naar het sorteercentrum. En daar bleef het bij.

Gisteren had ik er mijn buik van vol en belde de H3MA. In hun app stond dat ik het pakketje de 10 al had ontvangen. Ik deed mijn verhaal. Het meisje (sorry, het klonk of ik een twaalf jarige aan de lijn had) zou mijn vraag gaan uitzoeken, maar het kon wel even gaan duren. Ik kan fluiten naar mijn geld en mijn mondkapjes, dacht ik en besloot om vandaag, tussen de middag, even twee mondmaskers en filters te gaan kopen. Dan maar even onder de mensen komen, maar nu de tweede golf een feit is, wil ik van de wegwerp maskers af.

Gisterenavond kreeg ik een mailtje van de H3MA. Excuses voor het verdwenen pakketje en het lange wachten; ik krijg mijn geld retour. Vanmorgen vroeg een collega of ik met hem mee naar de garage kon rijden, zodat hij de bedrijfsbus kon ophalen. Geen probleem. Ik wist op het laatst alleen niet meer waar ik was, dus op de terugweg reed ik achter hem aan. Het was nog vroeg en ineens was ik vlak bij een H3MA. Ik deed iets wat ik normaal niet doe… een snelle boodschap onder werktijd.

Het voordeel van heel vroeg in de winkel zijn: dan is er nog geen kip binnen waardoor ik, dankzij de zelfscankass, nog minder fysiek contact had dan wanneer een pakketje aan de deur wordt afgegeven.

Tevreden stapte ik aan het eind van de werkdag mijn huis binnen met in mijn hand twee stoffen maskers en een pakje met 10 filters. Op tafel lagen twee stoffen maskers, tien filters en een supderdupper masker waar ik van Zoon van af moet blijven. De werkgever van Zoon neemt geen enkel risico (meer) met zijn personeel aangezien zij onmogelijk thuis kunnen werken. Zo heb ik ineens vier mondmaskers in huis. Precies zoals ik oorspronkelijk van plan was.

16 Comments

 1. Drama altijd. Maar als je alles volgens de regels doet, valt er geen droog brood te verdienen voor de koeriers. Ik lees er veel rapporten over op mijn werk en het valt haast onder moderne slavernij. Wat niet weg neemt dat ik me ook vaak groen en geel erger aan de pakketdiensten.

  Like

  1. Ik weet dat het een hondenbaan is en de beloning veel te laag. Daarom neem ik altijd pakjes aan voor de buren, zodat ze niet ook nog eens een extra administratie ‘afhaalpunt’ hoeven te doen. Maar het gaat zo vaak fout… Al vraag ik mij af waarom H3MA in dit geval er niet gewoon een postpakketje van heeft gemaakt. Het had best door de brievenbus gekund. Ach ja…Ik heb ook met mijzelf afgesproken gewoon naar de winkel te gaan als ik weer wat nodig heb. Tenslotte heb ik nu stoffen mondjapjes en filters…

   Like

 2. Mijn dochter had ook iets besteld wat door DHL afgeleverd zou worden en zat een hele dag te wachten. Op een gegeven moment reed er een busje van DHL bij haar de straat in en zag ze de koerier een flat net voor die van haar inlopen. Ze liep dus alvast naar de voordeur van haar flat in de verwachting dat hij nu bij haar zou aanbellen, maar tot haar verbazing reed hij door. Huh???? Toen ze even later haar mail ging checken stond daar het volgende. De koerier vond u niet thuis en dus kunt u het pakket over een dag ophalen bij het afleverpunt. Huh? Dit was niet de eerste slechte ervaring met DHL en omdat we niet verwachten dat het beter word geven wij een volgende bestelling aan dat we liever willen dat het bestelde gelijk bij een afleverpunt geleverd word.

  Like

  1. De H3MA bood die optie niet. Had ook geen verwijzing naar DHL gezien, Dan was ik waarschijnlijk meteen zelf naar de winkel gegaan. Het is maar 15 minuten wandelen enkele reis, dus no problemo. Past perfect in mijn schema.

   Like

 3. Heel vervelend zoiets. Ik heb ook zoiets aan de hand gehad met DHL. Mijn zelf opgestuurde pakketje was kwijtgeraakt. Maar uiteindelijk kwam het goed. Ik maak er zelf een logje over… Misschien krijg jij het ook wel pas over 3 weken…

  Like

    1. Dan vergeet ik dat ding weer aan te zetten..

     Ik denk trouwens dat het niet meer komt. DHL wacht op de HEMA. De HEMA stort het geld terug.

     Geliked door 1 persoon

 4. Wat een gedoe zeg. Ik heb zelf mondkapjes gemaakt waar je ook een filter in kan schuiven, maar ook mondkapjes met een viltenlaag erin.
  DHL is mijn favoriete pakjesbezorger ook niet, en GLS ook niet.

  Like

  1. Ik heb het gepoogd, zelf mondkapjes maken. Maar alleen met naald en draad vond ik dat toch wat tegenvallen en heb de pijp aan Maarten gegeven.

   Like

Reacties zijn gesloten.