Met een tweede golf in het vooruitzicht…

Ik ben geen pessimist maar met een tweede Corona-golf in het vooruitzicht heb ik er een hard hoofd in dat de CT-scan dit jaar gaat lukken. Ik ben geen hartpatiënt en tenzij ik in elkaar stort valt die scan (voor mij) niet in de categorie noodzakelijke handelingen. Conditie opbouwen en tempo laag houden blijft dus nog wel even het devies. In mijn hoofd is daarover een gevecht gaande. Qua conditie kan ik makkelijk voorbij de 15 minuten enkele reis, maar op werkdagen voelt dat niet goed. ‘s-Morgens is het nog onuitnodigend donker, ‘s-avonds meent de zon steeds vroeger de Maas in te moeten zakken en om meer dan één wandeling die langer dan een half uurtje duurt te maken, daar kan de Calvinist in mij niet tegen. Dus ‘hang’ ik op 15 minuten.

Aankomende week meld ik mij een aantal keren op locatie. Niet op de Berg, maar aan de andere kant van de Maas. Volgens Google Maps 3 kilometer van mijn huis verwijderd. In het verleden ben ik een aantal maal naar die locatie gewandeld, maar de laatste tijd pak ik heel lui de auto. Lang verhaal kort, vanmorgen heb ik niet op tijd maar op afstand gewandeld. 1,7 km enkele reis. 3,4 km om weer thuis te komen. 400 meter extra als marge voor een rugzak met laptop. Ik had er in mijn nieuwe, langzame tempo 44 minuten voor nodig.

Een stukje van de route wandelde Vriendin (met de fiets aan de hand; het was een toevallige ontmoeting) met mij mee en had ik adem genoeg om te praten. Eenmaal thuis ben ik er rustig bij gaan zitten. Niet meteen doorgevlogen naar de ondergrondse container en de winkel. De energie kwam sneller terug dan gisteren na het poetsen. Duidelijk minder diep gegaan. Beter gedoseerd.

Ik denk dat ik het woensdag ga proberen. Mits het niet regent.

Oh ja… Bij thuiskomst maakte ik de brievenbus leeg. Ik heb de uitnodiging voor de CT-scan binnen. Donderdag 26 november, locatie Venray. Bij de uitnodiging de normale instructies en de Corona-instructies. 😉 De Corona-instructies verzoeken mij alleen te komen. In de gewone instructies valt te lezen dat ik in verband met de beta-blokkers waar ik twee dagen voorafgaand aan het onderzoek mee moet beginnen om mijn hartslag zo laag mogelijk te krijgen, niet zelf mag rijden. Duimen dat de pendelbus van het ziekenhuis (tussen de locatie hier 500 meter vandaan, en locatie Venray, 33 kilometer verderop), dan nog steeds rijdt. Een mondkapje heb ik al. (Edit: Nu is het alleen afwachten of Mrs Corona geen roet in het eten gaat gooien.)

20 Comments

 1. Je bent geen hartpatiënt, schrijf je… maar ik heb blijkbaar ergens iets gemist. Wat is er loos? Wel hartklachten, zo begrijp ik?

  Like

  1. Iets wat er op lijkt. Ben al sinds januari moe, regelmatig ziek, conditieverlies en pijn tussen de schouderbladen. Ik zit nu in de onderzoeksfase ..

   Like

 2. Je hebt een fijne zoon, kan die je niet een slinger geven?
  De laarzen vind ik dus echt geweldig he, die staan nog op mijn Venlo-lijstje na jouw. Duurt nog wel een tijd trouwens.

  Like

  1. Dat laatste ben ik ook bang voor.
   Al zijn de laarzen in het wild snel te spotten, en dan ben je bijna bij mij…

   Like

  1. Bij fietsen gaat het tot nu toe constant fout. Maakt niet uit welke route ik kies. Binnen no time heb ik pijn tussen de schouderbladen. Dus de fiets, die negeer ik even….

   Geliked door 1 persoon

 3. Die datum is wel heel ver weg. Maar ik ben ook optimistisch. Dan is de tweede golf alweer voorbij, joh! En tot die tijd; rustig aan, hè! Je bent goed bezig dus houden zo!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wel lang wachten op de scan. En tegelijk ook wel weer fijn, want zo urgent zal het dan waarschijnlijk niet zijn.

  Like

  1. Ik schreef het eerder: dat weet ik pas als het november is. Voorlopig is-ie ingepland, dat is al heel wat. Maar de fietstest van Broer stond ook ingepland, en hij zit nu nog steeds op een oproep te wachten (waarbij ik nu wel weer een beetje trots ben op mijn voormalige werkgever dat zij de reguliere zorg weer goed in het snotje hebben, ondanks dat we naast een van de zwaarst getroffen gemeentes wonen, en de meeste slachtoffers uit die gemeente hier opgenomen zijn geweest).

   Like

  2. Mooi dat je een datum voor de scan gekregen hebt! Je kwam dinsdag toch al naar de “overkant van de Maas” ?! 😉

   Like

   1. Dinsdag kom ik met de auto. Na mijn eerste afspraak. Die beging al om half 8 … Dan is de deur net niet of net wel open. Woensdag ga ik aan de wandel.. (of misschien verzet ik de afspraak van dinsdag een half uurtje, dat is ook een optie…)

    Like

  1. Dat is nog afwachten van die scan. Hij is ingepland, maar tussen nu en 26 november kan er nog van alles gebeuren…

   Like

Reacties zijn gesloten.