Daar zit een luchtje aan

Ik ging dus aan de poets het afgelopen weekend. Met name het afvoergootje in de badkamer kon wel en opfrisbeurt gebruiken. Ik haalde er een afgrijselijke hoeveelheid viezigheid, inclusief zeepresten, uit en poetste tot alles blonk. Natuurlijk ging het regenen. Dat levert hier meestal een beetje een putlucht op. Dankzij het net schoongemaakte gootje was het riool tot in mijn badkamer te gebruiken.

Ik denk niet dat het echt stinkt, ik heb alleen een gevoelige neus. Zo gevoelig, dat ik ineens overal jakkie-bah lucht rook. Ook in de koelkast. Wat gewoon niet kan. Punt.

Dat was zaterdag. Maandag dacht ik, het ruikt een beetje naar over de datum bloemkool. Maar dat kan niet want ik heb al heel lang geen bloemkool in huis gehaald. Bovendien bewaar ik die niet in de koelkast.

Dinsdag werd de rottende bloemkool geur sterker. Ik besloot aan elk bakje en potje in de koelkast afzonderlijk te snuffelen. De boosdoener bleek een bakje met daarin een restje over datum zijnde bloemkoolrijst. Iets met drie dagen achter elkaar nasi voldoende vinden en moeten wennen aan rijst die kan bederven en dat ook nog met veel vreugde en een gruwelijk smerige geur doet.

Het moge duidelijk zijn. Ik kan beter op mijn neus dan op mijn geheugen vertrouwen.

11 Comments

  1. Ik vind het wel lekker spul. Je moet het alleen wel meteen opmaken (of klaarmaken en in porties de vriezer in).
   Wat je niet moet doen is vergeten dat je het hebt en denken dat er kaas in dat ene bakje zit.. 😉

   Like

 1. Top dat je zo’n goede neus hebt!
  Laatst heb ik ook de hele koelkast nagekeken omdat ik iets rook. Bleek een beschimmeld stukje kaas te zijn die ik per ongeluk verkeerd had teruggelegd, in de voorraadbak in plaats van de in-gebruik-bak.

  Geliked door 1 persoon

 2. Da’s echt irritant! Dat je iets ruikt en niet weet waar het vandaan komt. Bedorven bloemkoollucht klinkt best vies, trouwens. Jakkes!

  Like

 3. Bloemkoolrijst blijft groente. Het vult niet. Het is niet voor niets vergeten😉

  Like

  1. Meer omdat ik een te grote verpakking had gekocht die ik niet binnen drie dagen op kreeg. Wanneer Zoon mee-eet zet ik hem wel bloemkool voor, maar om bloemkoolrijst door de risotto te draaien lijkt mij niet zo’n succes…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.